15 april 2024

Esports: Speelweek 6 voor de LEC

Komend weekend hebben weer een aantal prachtige games op het programma staan in de LEC. G2 Esports verloor vorige week hun eerste game. Was dit een eenmalige foutje van het team? Of zien we een sterke en verbeterde G2 Esports die weer iedereen gaat stompen? In de eerste game kunnen we dat gelijk een antwoord krijgen op deze vraag. Dan nemen ze het op tegen Schalke 04.

Schalke 04 kan goede zaken doen deze week in de LEC. Ze spelen tegen G2 Esports en tegen SK Gaming. Winst tegen G2 Esports betekent een verkleining van de afstand met hun tot één punt. Winnen van SK Gaming levert een voorsprong op van drie punten ten opzichte van SK Gaming. Origen die vorige week G2 Esports versloeg speelt steeds beter en beter. Dit weekend hebben ze een relatief simpel weekend. Op vrijdag spelen ze tegen het worstelende Fnatic en op zaterdag tegen het teleurstellende Misfits Gaming. In de staat waar beide teams in verkeren zou het voor Origen niet moeilijk moeten zijn om weer twee punten binnen te halen.
Rogue won eindelijk zijn eerste game na een serie van goede games die verloren ging. Kunnen ze dat doorzetten komend weekend? Op zich is dat wel mogelijk, ze spelen tegen exceL Esports en Splyce. Splyce kan misschien wat te veel van het goede voor Rogue zijn, maar Splyce laat wel vaker een game vallen tegen een mindere team. Tegen exceL Esports maken ze zeker weer een goede kans. Nadat exceL Esports twee keer had gewonnen verloren ze game na game. Wellicht kan Rogue hier gebruik van maken en hun tweede of derde punt halen van de spring split.

Schema speelweek 6:

Schalke 04 G2 Esports
exceL Esports Rogue
Vitality Splyce
SK Gaming Misfits Gaming
Fnatic Origen
Vitality Fnatic
Splyce Rogue
G2 Esports exceL Esports
SK Gaming Schalke 04
Origen Misfits Gaming

Lees hier de huidige stand van zaken en de terugblik op speelweek 5.