14 april 2024

Epic Games overweegt een respawn feature voor Fortnite

Fortnite is sinds release de “koning” van de Battle Royale genre, maar recentelijk ligt er een nieuw gevaar op de loer voor de kleurrijke shooter van Epic Games. Respawn’s Apex Legends zou die kroon zelfs kunnen afpakken van Fortnite.

Apex Legends is recentelijk verschenen en wist binnen enkele dagen al miljoenen spelers te vergaren. De game wist binnen een korte periode meer spelers te bereiken dan Fortnite heeft gehaald na maanden. Respawn’s aanpak heeft gezorgd voor een frisse wind in de overvloedige genre en veel spelers hebben hierdoor een duidelijke voorkeur naar Apex Legends.
Als het aan Epic Games ligt laten ze EA en Respawn niet zomaar die troon overnemen. Recentelijk werd al bekend gemaakt dat de Seizoen 8 pass gratis werd indien je voor bepaalde tijd een uitdaging haalde. Daarnaast heeft Epic een AMA (Ask Me Anything) sessie gehouden op Reddit. Hierin konden spelers vragen stellen over het achtste seizoen. Uit deze sessie is gebleken dat Epic Games interesse heeft in een respawn feature. Op dit moment hebben spelers de mogelijkheid om verwonde teamgenoten te genezen, maar als ze helemaal dood zijn, is het voorbij.
In Apex Legends kunnen spelers de banner van gevallen teamgenoten oprapen en ze laten terugkeren bij een terugkeerbaken. Epic Games is aan het onderzoeken hoe ze een dergelijke feature kunnen implementeren voor Fortnite die past in de huidige structuur van de game.

“We’ve been considering this mechanic for a while and have been exploring it. Want to make sure we give it the time it needs and fully understand its impact on the game as a whole. Look for further updates during Season 8.”

Zou de feature een bespreekpunt zijn geworden na het succes van Apex? Of zou Epic al langer aan het stoeien zijn geweest met een feature die zorgt voor het terugkeren van gevallen teamgenoten?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →