Horizon Zero Dawn twee jaar, verkoopt 10 miljoen exemplaren

Horizon Zero Dawn is twee jaar geworden. Hieperdepiep hoera! Dit was gisteren al, maar de game is onlangs al 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Herman Hulst spreekt vol lof over de game en haar verjaardag met de vele waarderingen die de game gekregen heeft.

Aloy wordt goed ontvangen door de Playstation fans en de vele mooie cosplays beamen dit. De studio verantwoordelijk voor de Killzone franchise had dit nooit durven dromen. Vóór release gingen de geruchten al de rondte dat ze een meesterwerk om handen hadden, maar om na twee jaar nog dagelijks positieve berichten te krijgen omtrent de game hadden ze niet verwacht.

“It’s hard to believe that two whole years have passed since we released Horizon Zero Dawn. When the game launched on 28th February, I was attending GDC and counting down the minutes with a group of fellow Guerrillas and Shuhei Yoshida. Early feedback suggested that we had something special on our hands, but we never suspected that we’d still be receiving daily messages of appreciation from our players in 2019.”

Protoype voor Horizon Zero Dawn begon al in 2010. Destijds was bijna iedereen bij Guerrilla nog bezig met de kers op de taart voor Killzone 3. Aloy had destijds nog geen in-game model, dus om de gameplay elementen te testen gebruikte het team het model van Jammer, uit Killzone 3.
Killzone 3 Jammer
In Killzone Shadow Fall konden spelers al een aantal easter eggs vinden die betrekking hebben gehad op Horizon Zero Dawn. Het design van de Predator heeft het uiteindelijk niet gemaakt in de uiteindelijke versie van Horizon Zero Dawn, maar veel van zijn gedragskenmerken en routines zijn tegenwoordig te vinden in de Sawtooth. Het model van de Predator konden spelers aanschouwen als hologram in de Killzone game die lanceerde met de Playstation 4 in 2013.
Predator KZSF
Ongetwijfeld is de studio nog niet klaar met de wereld van Aloy en een Horizon Zero Dawn 2 is bijna een zekerheid. Wanneer gaat het vervolg ontdoekt worden?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation