27 februari 2024

Esports: G2 begaat weer een slippertje in de LEC

G2 Esports heeft weer eens een slippertje gemaakt in de LEC. In hun tweede game werden zij verrast door SK Gaming. Hoewel G2 Esports geen zorgen meer hoeft te maken om playoffs, zijn dit wel de scheurtjes waar andere teams van kunnen leren. G2 Esports is namelijk dus niet onverslaanbaar.

De spanning in de LEC stijgt met de week. Na deze speelweek zijn er vier teams op de vijfde plek en met slechts één punt verschil staan er twee teams op plek drie. Fnatic blijft door timmeren aan hun weg naar playoffs. Er werd afgerekend met concurrent Schalke 04 en de uitgeschakelde Rogue. Schalke 04 bevindt zich in een zorgwekkende situatie. Nadat het in de eerste weken nog dominant op trok met G2 Esports, verliest het nu keer op keer. Willen zij nog playoffs halen moeten ze snel hun problemen oplossen, want met deze trend zullen ze buiten de boot vallen.
Naast Rogue heeft exceL Esports zich ook bijgevoegd bij de teams die playoffs niet meer gaan halen. Het won overigens wel van SK Gaming maar gezien hun aankomende speelschema ziet het er niet naar uit dat ze alles gaan winnen. Naast Fnatic kon niemand anders profiteren van de misstappen van andere teams. Vrijwel iedereen won en verloor een game. Hierdoor kon Fnatic met hun twee winsten de aansluiting maken en zijn ze weer volledig in de strijd om playoffs.
Nog twee weken te gaan in de LEC. De spanning is om te snijden, welke teams gaan zich nog plaatsen voor de playoffs? En welke teams vallen er net buiten?

Uitslagen speelweek 7:

Origen Splyce
exceL Esports SK Gaming
Misfits Gaming Vitality
Rogue G2 Esports
Fnatic Schalke 04
G2 Esports SK Gaming
Schalke 04 Splyce
Rogue Fnatic
Misfits Gaming exceL Esports
Vitality Origen

 

Stand na speelweek 7:

1 G2 Esports 12-2
2 Vitality 9-5
3 Origen 8-6
Splyce 8-6
5 SK Gaming 7-7
Fnatic 7-7
Misfits Gaming 7-7
Schalke 04 7-7
9 exceL Esports 3-11
10 Rogue 2-12