26 mei 2024

Esports: Fnatic opnieuw dominant in de LEC

Fnatic stormt regelrecht terug naar de top in de LEC. Na een dramatische start in de eerste helft van de spring split, zijn ze nu inmiddels al zes games ongeslagen. Het ziet er goed uit voor de fans en de spelers van Fnatic. Nog één keer winnen en hun plek in de playoffs is vastgesteld. Afgelopen weekend werd er met één concurrent afgerekend, Misfits Gaming.

In de voorlaatste week van de reguliere competitie heeft G2 Esports zijn nummer één plek veilig gesteld. Maar dat ging niet vanzelf. Splyce gaf vrijdag een derde verliespunt aan G2 Gaming. Vitality maakte het G2 Esports bijzonder moeilijk. Het lijkt erop of teams G2 Esports steeds meer door hebben en zich verbeteren ten opzichte van G2 Esports. Echter zullen we het moeten zien hoe dichtbij de teams zijn bij G2 Esports als het tijd wordt voor de playoffs.
Drie teams voegden zich bij G2 Esports bij de playoffs. Origen, Vitality en Splyce delen de tweede plek en hebben genoeg punten behaald om zich te plaatsen voor de playoffs. Komende week zal het voornamelijk zaak zijn om de tweede plek te bemachtigen. Maar wanneer ze een game verliezen, is daar Fnatic die met één punt achterstand ook nog kans maakt op de nummer twee plek. Voor de laatste twee plekken zijn er nog vier teams in de strijd. Fnatic staat twee punten voor op SK Gaming en Misfits Gaming. Nog één keer winnen en Fnatic plaatst zich voor de playoffs van de LEC.
Schalke 04, SK Gaming en Misfits Gaming hebben het lastigste parket om de playoffs te behalen. Schalke 04 heeft één punt voorsprong op de andere twee. Zeker voor deze drie teams geldt: Elke game telt!

Uitslagen speelweek 8:

Splyce G2 Esports
Schalke 04 exceL Esports
Origen SK Gaming
Rogue Vitality
Fnatic Misfits Gaming
Misfits Gaming Schalke 04
Splyce SK Gaming
exceL Esports Fnatic
Rogue Origen
G2 Esports Vitality

 

Stand na speelweek 8:

1 G2 Esports 13-3
2 Origen 10-6
Splyce 10-6
Vitality 10-6
5 Fnatic 9-7
6 Schalke 04 8-8
7 SK Gaming 7-9
Misfits Gaming 7-9
9 exceL Esports 4-12
10 Rogue 2-14

Groen= Seat+Playoffs locked, Blauw= Playofss Locked, Rood= Uitgeschakeld van playoffs