29 mei 2024

Esports: Team Liquid stelt plek playoffs veilig in de LCS

Team Liquid en Cloud9 hebben zich geplaatst voor de playoffs van de LCS. Beide teams wisten het gat met de teams onderaan dermate te vergroten en kunnen niet meer buiten de top zes vallen. Voor de acht andere teams is er nog genoeg werk aan de winkel. Allemaal doen ze nog mee om de race voor de laatste vier plekken in de playoffs.

Team Liquid en Cloud9 speelden op de eerste dag tegen elkaar. Hoewel het gat tussen de teams in LEC verkleint, is het gat tussen Team Liquid en de rest van LCS nog steeds groot. Team Liquid had ook weinig moeite met Cloud9 te hebben. Het blijft voor Team Liquid bij dat ene slippertje tegen TSM. TSM heeft zijn draai ook weer gevonden en blijft de games winnen in de LCS. FlyQuest vond weer wat aansluiting met de rest. Eindelijk won het weer twee games achter elkaar.
Echo Fox en 100 Thieves bevinden zich in de gevarenzone. Ze staan twee punten achter op de teams die plek vijf en zes bezetten. Zij moeten nu alles winnen en hopen dat de concurrentie verliest. Alleen dan zullen zij zich nog kunnen plaatsen voor de playoffs. Maar gezien hun vorm en hun prestaties van de afgelopen weken, lijkt het er niet op dat zij de playoffs gaan halen.

Uitslagen speelweek 7:

Golden Guardians CLG
Cloud9 Team Liquid
TSM 100 Thieves
Clutch Gaming FlyQuest
Echo Fox OpTic Gaming
Team Liquid Golden Guardians
FlyQuest Echo Fox
OpTic Gaming TSM
100 Thieves Cloud9
CLG Clutch Gaming

 

Stand na speelweek 7:

1 Team Liquid 13-1
2 Cloud9 11-3
3 TSM 9-5
4 FlyQuest 7-7
5 Golden Guardians 6-8
OpTic Gaming 6-8
7 CLG 5-9
Clutch Gaming 5-9
9 Echo Fox 4-10
100 Thieves 4-10

 
Blauw= Locked voor playoffs

Speelschema week 8:

OpTic Gaming CLG
FlyQuest 100 Thieves
TSM Golden Guardians
Clutch Gaming Team Liquid
Echo Fox Cloud9
Golden Guardians Clutch Gaming
CLG TSM
100 Thieves Echo Fox
Cloud9 OpTic Gaming
Team Liquid FlyQuest