26 februari 2024

Dead by Daylight komt met nieuw hoofdstuk

Lees en huiver! Beste Dead by Daylight fans, er is weer een nieuw chapter! Dat houdt in; een nieuwe map, een nieuwe survivor en een nieuwe killer! Demise of the Faithful is de naam van het nieuwe hoofdstuk van de horrorgame Dead by Daylight.

De survivor

Eerst zullen we je even voorstellen aan de nieuwe overlever: Jane Romero. Jane is een TV presentatrice die hard heeft gewerkt om een naam te maken voor haarzelf. Onder zwaar kritiek van critici en het documenteren van haar zware jeugd maakte dat ze op een avond wat pijnstillers nam om de pijn te verzachten. Terwijl ze ’s nachts terug reed was het effect van de pijnstillers heftig en kwam ze nooit thuis…
Wegens haar slechte jeugd waar ze veel alleen was heeft ze de perk Solidarity. Wanneer Jane gewond is en ze lapt een medespeler op, zorgt dit ervoor dat zij zelf ook beter wordt. Poised is de perk dat te maken heeft met het behalen van doelen in het leven. Wanneer Jane een generator maakt zal ze tijdelijk géén rode markeringen achterlaten wanneer ze vlucht van de machine. Tot slot heeft Jane de perk Head On. Deze perk activeert wanneer je in een locker staat. Wanneer je de locker verlaat terwijl je sprint zal het de killer stunnen als deze in range staat.
Dead by Daylight

De killer

The Plague is de nieuwe bloedstollende killer van Dead by Daylight. Deze killer is een hoge priesteres van het oude Babylon. Deze hoge priesteres stond bekend om haar pracht, toewijding en rijkdom in een tijd waar een duistere plaag woedde. Alles wat ze wilde was haar volgers beschermen van de ziekte. Maar ziektes maken geen uitzondering voor status en ook zij verloor haar leven aan de plaag.
Als zieke kracht heeft The Plague Vile Purge. Dit is een stroom aan spuug dat meerdere survivors kan raken. Ook kan ze dit over objecten doen, deze worden dan ook geïnfecteerd. Hoe meer de overlevenden onder het spuug doen, hoe erger de infectie wordt. Wanneer gezonde survivors in aanraking komen met objecten onder de spuug worden zij óók geïnfecteerd. De enige oplossing voor de ziekte zijn Pools of Devotion. Maar eenmaal een pool gebruiken en deze is óók verziekt. De killer kan deze verziekte poelen zien en er sterker mee worden, dus pas op!
De perks zijn onder andere Corrupt Intervention. Deze perk maakt dat de generatoren het verste bij de killer vandaan niet te repareren zijn aan het begin van het spel. Dit duurt een tijdje voordat men deze kan repareren. Infectious Fright is de perk dat maakt dat survivors zich kenbaar maken. Wanneer een survivor wordt geraakt, de overlevenden in een radius daar om heen zullen gillen. Tot slot heeft The Plague de perk Dark Devotion. Deze perk maakt dat de killer geobsedeerd wordt met één survivor. Wanneer deze speler geraakt wordt met een basic attack zal de terror radius van de killer groter worden.
Dead by Daylight

De map

De nieuwe Dead by Daylight map is de Temple of Purgation. Een heilige plek waar de volgers van de hoge priesteres ge-cleansed werden. Een plek die de hoge priesteres maar al te goed kent, gebrand in haar herinneringen.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →