Brendan Greene (PUBG) zegt klaar te zijn met Battle Royale

Brendan Greene, mede verantwoordelijk voor PUBG, heeft in een interview laten weten dat hij klaar is met het Battle Royale genre en dan ook andere projecten wil beginnen. Hij liet in het interview dan ook weten wat dat zou kunnen worden.

Greene heeft natuurlijk genoten van het enorme succes van PUBG. De game sleepte in het eerste weekend van release al een enorm bedrag binnen. Het feit dat de game in die tijd nog in ontwikkeling was voegt daar alleen maar aan toe. Toch had hij het succes dat nog moest komen niet verwacht.
Brendan Greene Battle Royale
Greene zegt dat hij de afgelopen 2 jaar als intensief heeft ervaren. PUBG werd dan ook een van de meest gespeelde games van het jaar. Met een exclusieve deal met Xbox wist de game dan ook de meest populaire Steam titels in te halen. Het succes van de game zorgde voor een flinke verandering in de game industrie. Zelfs de grootste bedrijven richten zich nu op het Battle Royale genre.
Greene zegt echter klaar te zijn voor nieuwe projecten en is dan ook verplaatst naar PUBG Corp’s special projects afdeling. Hij zal, gevestigd in Amsterdan, werken aan nieuwe (andere type) games.
Hij zegt niet ongelukkig te zijn met het genre, maar simpelweg klaar te zijn voor iets nieuws. Het team dat nu werkt aan PUBG heeft het werk aan de game onder de knie. Greene besloot daarom tijdens voor de GDC deze aankondiging al te maken. Zolang dit een thema was waar nog niet over gesproken mocht worden, was het moeilijk om nieuw personeel te vinden voor het Special projects team. Greene heeft in San Francisco gesproken met potentieel nieuwe teamleden.
Al met al zegt Greene ontzettend blij te zijn met het succes. Dat is dan ook precies de reden dat hij verder wil. Hij ziet de huidige situatie als een kans om nieuwe kansen aan te nemen. Hij zegt dan ook niet jarenlang met dezelfde onzinnige dingen bezig te willen zijn. Tenslotte gaat het hem niet alleen om het plezier in zijn werk, maar ook om het neerzetten van een prestatie.
 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation