FEATURED: Windows laptops om naar uit te kijken in 2019

Laptops krijgen steeds meer functionaliteit in onze leventjes. Van je dure maar mooie ultrabooks naar je ultradunne gaming-notebooks, in 2019 is alles mogelijk! Ben jij dus op zoek naar een nieuw vriendje? Lees dan zeker verder! Wij zullen de grote modellen van dit jaar behandelen op het gebied van Windows laptops!

CES 2019 liet een hoop nieuwe modellen zien. Ja, dit was terug in januari-februari dit jaar. Maar, de meeste laptops krijgen nu pas echt hun definitieve specificaties en prijzen te zien op de officiële website. Ik zal de informatie niet te ver uitstrekken voor jullie, maar wel genoeg om een keuze te kunnen maken! Laten we beginnen bij Dell, een merk dat in Nederland niet meer zo vaak werd gezien in de afgelopen jaren.
https://www.youtube.com/watch?v=zemO-YAjeqg

Dell Latitude 14 7400

Dell is het woord ‘business-laptop’ aan het hervormen. Met hun nieuwe Latitude 2-in-1 brengen ze een volledig aluminium model naar de markt. De laptop maakt gebruik van Windows Hello bij het opstarten van je laptop, maar Dell heeft dit aspect nog iets verder uitgewerkt. Met een ingebouwde bewegingssensor zet de laptop zichzelf aan op het moment dat jij deze benadert, zodat de laptop zo snel mogelijk jouw gezicht kan scannen voor gebruikersvriendelijkheid.
Deze 14-inch schoonheid is action-packed met een hele dunne body, je moet de laptop dan ook volledig om kunnen draaien voor die tablet ervaring. Dit model richt zich dan ook op de normale gebruiker die iets meer uit zijn laptop wilt halen en komt daarom met de nieuwe Whiskey Lake achtste generatie i5 processor. Ook kan het model tot 16GB werkgeheugen dragen met een tot 2TB SSD ingebouwd. Je kan dit volledig zelf samenstellen en de laptop begint vanaf de 1500 Euro. Dat is een flink bedrag, maar later zullen nog meer configuraties volgen voor een iets scherpere prijs gezien de laptop deze maand langzaam uit zal rollen in de welbekende webshops.

Whiskey Lake is de vernieuwde versie op de Kaby en Coffee Lake processoren. Dit is een tweede versie van de achtste generatie processoren. Het mooie aan de nieuwe variant, is dat deze net zo energiezuinig is als zijn voorloper, maar dan toch een sterke 10-20% sneller bij verschillende taken als renderen, gamen en browsen!

Asus ROG Mothership

Ergens in het tweede kwartaal van 2019 zal Asus proberen om een volledig nieuwe definitie aan het begrip laptop gaming te geven. Met hun letterlijk benoemde moederschip model kan jij jouw laptop volledig ombouwen van een Microsoft Surface look naar een echte game ervaring. Je kan het toetsenbord volledig verwijderen van het moederschip en de touchpad omzetten naar een LED-numpad. Hoe veel nieren je in moet leveren voor dit model is nog niet zeker, wel zijn de uiterste specificaties al blootgesteld!
The Mothership komt met de nieuwste RTX videokaarten en is verkrijgbaar tot aan de RTX 2080 en deze zal uiteindelijk een Max-Q versie krijgen voor dat kleine beetje budget. Je kan er een i7 of i9 processor in verkrijgen met tot wel 32GB aan werkgeheugen. De laptop is tot nog toe alleen verkrijgbaar in een 17.3 inch display, maar dit display is voorzien van een 144Hz paneel voor de beste game ervaring.

Natuurlijk komt Alienware met hun M17 en Area-51M model, maar deze zijn inmiddels al op de markt verkrijgbaar. Ook brengt Asus een nieuwe Zenbook S13 uit, die de camera-notch wel heel absurd laat lijken op een toch-wel-coole manier! Lees hier alles over de nieuwe Zenbook S13

Acer Swift 7

Acer brengt een nieuwe definitie aan het begrip ’s werelds dunste laptop ooit. De Swift 7 weegt nog geen kilo en is zo dun als maar zijn kan. Met een 14-inch display die bijna randloos is, kan het model toch nog worden geconfigureerd met een sterke i7-8500Y, tot aan 16GB werkgeheugen en met een 512GB M.2 SSD. met een toetsdruk van 1.1 millimeter gaat Acer niet dezelfde kant op als Apple met hun Butterfly Keyboard.
De laptop zal ook helaas pas beginnen ergens rond de 1500 Euro en komt volgende maand uit! De iets minder-sterke broertjes zullen later verschijnen en dus ook betaalbaarder zijn voor het reguliere publiek. Wat wel jammer is, is dat er in deze prijsklasse veel betere modellen beschikbaar zijn. Acer legt nu net wat teveel opofferingen op het nieuwe model.

Wist je dat Dell dit jaar een XPS 13 model uit zal brengen die niet al te veel veranderd, maar wel een nieuwe XPS 15 die game-changing moet zijn? Dit model wordt van alle kanten vergeleken met de Razer Blade Stealth 2019 hier beneden. Lees hier meer over de nieuwe XPS van Dell!

Razer is er ook!

Razer komt wederom met een ultradunne, ultradure reeks aan Razer Blades. De 2019 modellen beginnen bij de 2000 Euro en zijn bedoeld voor de creators en de echte gamers. De laptop is beschikbaar tot een RTX 2018 Maw-Q videokaart en het basis-model heeft zelfs nog een GTX-1060. Dit is dan wel pas hun gaming model. De nieuwe Stealth daarentegen ziet er toch wat veelbelovender uit.
De 2019 Stealth komt met een GeForce 25W MX150 4GB videochip die bedoelt is voor de lichte gamer en de video-editors en creators. Deze all-round laptop brengt Thunderbolt 3 support naar nieuwe hoogtes en je kan er, net als vorig jaar, een videokaart op aansluiten voor de echte game ervaring. Doordat de laptop zelf maar een chip heeft, is deze goed voor de content-makers en blijft deze ultradun om mee te nemen. Ook dit model begint ergens rond de 2000 Euro, maar komt dan ook echt met alle mogelijke snufjes.
De laptop is dun, komt met toetsenbord verlichting in alle mogelijke kleuren en heeft een accu die 13 uur moet meegaan. Wat misschien nog wel het mooiste is, is dat dit 13 inch model een 4K touch display heeft die het volledige 100% kleurenbereik heeft, ook voor Adobe sRGB. Helaas heeft Razer nog geen gebruik gemaakt van OLED technologie, maar hebben ze wel gezegd dit in hun model voor 2020 toe te passen.
Dit is nog maar een kleine portie van alle laptops die dit jaar uit zullen komen, maar dit zijn dan wel de grootse modellen, de game-changers voor iedere veelgebruiker. Er komen buiten dit nog een boel Chromebooks uit, waar we het op een andere tijd nog over zullen hebben! Laat ons weten welke laptop jullie het meest aanspreekt!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation