15 april 2024

Forza Street voor Windows uitgebracht, Android en iOS versie aangekondigd

Forza Street is een street racing game die meer draait om timing dan racen. De game is nu te downloaden voor Windows 10 en komt later dit jaar uit voor Android en iOS.

De laatste tijd zien we steeds vaker mobiele games die de naam dragen van een groter broertje, maar met sterk vereenvoudigde gameplay. Voorbeelden hiervan zijn Super Mario Run (Android, iOS), Command & Conquer: Rivals (Android, iOS) en Tomb Raider: Relic Run (Android, iOS). Microsoft waagt zich nu ook aan deze markt en brengt Forza Street uit.

Net als veel andere vereenvoudigde games zijn er maar twee commando’s nodig, in dit geval gas geven en boost. In de stijl van de street races die we in de eerste the Fast and the Furious film zien race je tegen één andere wagen. Het doel is om vlak voor de bocht gas los te laten en op het juiste moment het gas weer in te duwen. Het tweede commando is het inzetten van boost. Hiermee heeft het spel veel overeenkomsten met CSR Racing voor Android en iOS.
Direct na de aankondiging is er al weerstand uit de Forza community. Veelal is de kritiek gericht dat de eenvoudige game de naam draagt van de Forza serie.
De game is nu beschikbaar voor Windows 10 en komt later dit jaar uit voor Google’s Android en Apple’s iOS.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →