26 februari 2024

Assassin's Creed Unity moest de server capaciteit verhogen

Ubisoft heeft de servers van Assassin’s Creed Unity kort naar beneden gehaald om de capaciteit van de servers te vergroten. Dit is een reactie op het groot aantal spelers dat de game heeft binnengehaald nu die gratis is. De game kon gratis gedownload worden met betrekking tot de brand in de Notre Dame.

Assassin’s Creed Unity was niet populair toen de game gereleased werd. De game had veel technische problemen en daarmee waren veel spelers snel afgehaakt. De populariteit van het spel is echter toegenomen in de afgelopen week. De game werd namelijk gratis weggeven als reactie op de brand in de Notre Dame. Deze uitdeelactie van Ubisoft heeft zoveel spelers binnen gebracht dat de servers van de game het niet meer aankonden. Om deze reden heeft Ubisoft vandaag een maintenance patch moeten uitvoeren om de server capaciteit te vergroten.


Ubisoft heeft niet alleen de game gratis weggeven als reactie op de ramp in de Notre Dame. Ze schenken ook €500.000 aan het fonds dat gebruikt gaat worden om de kerk te restaureren.