19 april 2024

Eerste in-game art Command & Conquer Remastered door EA uitgegeven

In november van vorig jaar kondigde EA aan dat er een remaster van de originele Command & Conquer zou aankomen. Deze zou grotendeels ontwikkeld worden door het originele ontwikkelteam. Nu hebben ze het eerste 3D model uit de game laten zien.

Jim Vessella is vanaf het derde deel in de serie producer van de games. Na het tonen van de artwork aan de community leaders hebben ze besloten om het aan de rest van de wereld te laten zien. In een blogpost geeft Jim Vessella aan dat ze het eerste level van de GDI campaigne voltooit hebben. Hierin zijn ook verschillende elementen in 4k verwerkt. Hij geeft aan dat het belangrijk is om de originele stijl volledig te behouden. verder meldt hij dat het lastig is om de in-game graphics, het cinematische aspect en de gebruikersinterface in stijl te combineren, maar dat ze wel altijd de stijl van de in-game graphics vooraan zetten. Het is de bedoeling dat Command & Conquer: Red Alert later dezelfde behandeling krijgt.
command & conquer
Eerder dit jaar maakte Vessella al bekend dat ze de source-code van beide games hebben weten te bemachtigen. Deze zou, voor zover mogelijk, in de remaster worden gebruikt. Het andere deel van de engine zal bestaan uit delen van GlyphX. Deze engine is gemaakt door Petroglyph, de studio die voor een groot deel uit ex-Westwood medewerkers bestaat. Westwood staat uiteraard als de originele ontwikkelaar van de Command & Conquer games. Als voorbeeld wordt gebruikt dat de originele engine het gedrag van bijvoorbeeld een tesla-coil regelt en dan GlyphX dan voor een enhanced versie van het geluid van het afvuren van de tesla coil zorgt.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →