1 oktober 2020

Nvidia GTX 1650 gelanceerd

Inmiddels zijn er meerdere modellen van de Nvidia GTX 1650 door Gigabyte op de markt gebracht. Fabrikanten als PNY en EVGA zijn eveneens gestart met het verschepen van kaarten naar diverse (web)winkels.

De kaarten zijn uitgerust met 896 Cuda-cores en 4GB gddr5 geheugen. Deze heeft een snelheid van 8Gbps over een 128bit bus. De architectuur van de chip is hetzelfde als die van de RTX serie maar met een verminderde featureset. Onder andere ray-tracing en DLSS zijn functies waar de GTX kaarten niet over beschikken. De GTX 1650 heeft een snelheid van 1485MHz met een boostclock van 1665MHz. Door de lage DTP van 75 watt geeft de PCI-e poort voldoende spanning en is er geen aparte voedingsaansluiting nodig.
Nvidia claimt dat de kaart tot twee keer sneller is dan de GTX 950 en 70% sneller dan de GTX 1050. Volgens metingen van Userbenchmark.com lijken deze cijfers erg optimistisch. Dat neemt echter niet weg dat deze significant meer power biedt voor -vooralsnog- dezelfde prijs.
1650
Na de release van GTX 1660 was het slechts een kwestie van tijd dat er ook een mildere xx50 variant op de markt zou komen. Nvidia zet deze voornamelijk in als instap gaming kaart. De kaarten is vooral populair voor esports titels zoals Counter-strike en DOTA 2. Omdat deze geen extra voeding nodig hebben worden ze ook veel ingezet door mensen die een bestaande PC zonder losse grafische kaart willen upgraden.
1650
https://inthegame.nl/nvidia-geforce-gtx-1650-met-4gb-vram-in-aankomst/

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

View all posts by Lars jj →