26 februari 2024

Esports: MSI Play-In stage bekend

Volgende week begint het jaarlijkse MSI(Mid Season Invitational) toernooi. Tijdens dit toernooi spelen enkel de allerbeste van de wereld tegen elkaar. De nummers één van de dertien regio’s nemen het tegen elkaar op. MSI is het Champions League van League of Legends. Volgende week vanaf 1 mei begint het toernooi met de groepsfase van de Play-In stage.

In de Play-In stage van MSI strijden acht teams van de dertien regio’s. Dit zijn de regio’s die op een lager ranking staan op de wereld ranklijst. Tijdens deze groepsfase speelt een ieder twee keer tegen elkaar in een best of one format. Afgelopen dinsdag werd de loting voltooid van beide groepen. In groep A hebben we twee sterke teams 1907 Fenerbahce en Phong Vu Buffalo. Isusrus Gaming en Bombers maken deze groep compleet. Ook in groep B bevinden zich twee sterke teams. Dit zijn INTZ en DetonatioN FocuseMe. Voeg daarbij MEGA en Vega Squadron en je hebt groep B.
Winnaars van deze twee groepen stroomt door naar de knockout fase van de Play-In stage. Hierin treffen zij Team Liquid of Flash Wolves. De winnaars van deze duels plaatsen zich vervolgens voor groepsfase van het hoofdtoernooi MSI. Verliezers van deze games krijgen nog een tweede kans. Onderling vechten ze dan nog een keer. Winnaar daarvan pakt de laatste ticket naar de groepsfase van MSI.
Tijdens deze groepsfase van MSI worden de drie teams samengevoegd met de drie teams uit de top regio’s van de wereld. SKT1 Telecom uit Korea, Invictus Gaming uit China en onze G2 Esports uit Europa. De overgebleven zes teams strijden dan tegen elkaar voor de top vier positie van de groep. Die vier plaatsen zich voor de halve finales van de knockout stage. En uiteraard sluiten we het toernooi dan af met de winnaars  van deze halve finales. De overgebleven twee teams strijden om de titel van MSI en mogen zich de beste van de wereld noemen tot aan Worlds 2019