30 mei 2024

Esports: Misfits Premier wint de European Masters Spring 2019

Misfits Premier heeft gisteren de European Masters Spring 2019 gewonnen. Misfits Premier uit Frankrijk kwam helemaal als underdog van de play-ins door tot aan de finale van de European Masters. In de finale was het met 3-0 te sterk voor de Duitse SK Gaming Prime.

Afgelopen weekend was het finale weekend voor de European Masters Spring 2019. Op zaterdag werden de halve finales gespeeld en op zondag de finale. In de halve finale nam Misfits Premier het op tegen de Spaanse Mad Lions. In deze halve finale was Misfits Premier veel te sterk voor de verdedigende titelhouder. Met een simpele 2-0 werden de Spanjaarden naar huis gestuurd. In de andere halve finale stonden het Engelse Fnatic Rising en SK Gaming Prime.
In die halve finale was het wat spannender ondanks de 2-0 overwinning van SK Gaming Prime. Beide games gingen lange tijd gelijk op. Maar SK Gaming wist keer op keer de teamfights te winnen in de late game. SK Gaming Prime en Misfits Premier hadden nog één game te gaan om de titel van European Masters te winnen. De finale werd gister gespeeld.

Finale

De finale van de European Masters tussen SK Gaming Prime en Misfits Premier was qua score een eenzijdige game. Maar de drie matches konden beide kanten opgaan. SK Gaming Prime domineerde de top side van de map. Toplaner Sacre had continue de overwicht over de toplaner van Misfits Premier. In de midlane was het merendeel van de game stabiel. Botlane van Misfits Premier was in bloedvorm. ADC Neon bewees zich continue de hard carry te zijn van Misfits Premier.
Lider nam de matches over als carry vanaf de midgame. Met her en der een solo kill kon Lider en Neon hun team naar de overwinning brengen. Beide spelers zijn zeer talentvol en zullen ongetwijfeld in de nabije toekomst opgepikt worden door de teams uit de LEC. Ondanks dat SK Gaming Prime verloren heeft, kan Sacre de toplaner van het team tevreden terug kijken op zijn prestaties. Ook Sacre kunnen we verwachten dat hij in de toekomst wordt opgepikt.
Heb je de vooruitblik van deze halve finale en finale gemist? Dan kan je deze hier terug lezen.