26 mei 2024

Randy Pitchford spreekt over Borderlands 3 microtransactions

Gearbox liet ons onlangs een hoop nieuwe Borderlands 3 gameplay zien tijdens een presentatie op 1 mei. De gameplay werd door de fans goed ontvangen. Dat werd iets minder toen er gesproken werd over microtransactions.

Randy Pitchford, Gearbox CEO, ontkende de aanwezigheid van microtransactions in Borderlands 3. Toch lijken deze wel in de game zitten. Pitchford zelf kwam al eerder in aanvaring met Game Informer toen deze de aanwezigheid van de microtransactions aanwezen in een artikel.
De grote baas van Gearbox liet weten dat zijn opmerkingen tijdens de livestream geheel uit hun context zijn gehaald. Het verwijt was namelijk dat hij opzettelijk informatie achter hield om consumenten te misleiden. Pitchford zette de aanval in door gelijk te vragen of de mensen die deze uitspraken deden de stream wel hadden gezien. Volgens hem was hij dan ook aan het uitleggen dat de microtransactions zoals deze in F2P games niet zullen worden gebruikt. Volgens hem heeft Game Informer woorden weg gelaten om het idee te wekken dat Pitchford loog.
Borderlands 3 microtransactions
Dat is volgens hem zelf dan ook niet het geval. Het zou in Borderlands 3 alleen om cosmetic items gaan. Daar van zijn er ook een hoop gratis te verkrijgen.  Of later nog andere cosmetics in de stijl van Borderlands 2 DLC gaan komen is ook nog niet bekend.
Pitchford bood echter wel zijn excuses aan voor enige misverstanden die zijn ontstaan na zijn woorden in de livestream. Hij merkte op dat spelers die de vorige Borderlands games hebben gespeeld zich geheel thuis zullen voelen in de wereld van Borderlands 3. Daarmee bedoelt hij dan ook dat de tradities van de vorige games gevolgd zullen worden.
Wat nou echt de situatie omtrent de microtransactions gaat worden zullen we waarschijnlijk pas weten op het moment dat de game uitkomt. Dat zal niet lang meer duren. De game komt namelijk op 13 september op zowel PC (Epic Games Store) als op de PS4 en de Xbox One uit.