15 april 2024

Tencent werkt aan een Pokémon game

Tencent, de Chinese tech-gigant werkt aan een Pokémon titel. Er zijn geen verdere details bekend, maar het gaat waarschijnlijk over een game voor smartphone apparaten. Het is onduidelijk of het gaat om een game voor de Aziatische markt, of voor de globale markt.

Het nieuws verschijnt via meerdere Twitter berichten waarin een aankondiging volgt dat TIMI Studio verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van een Pokémon game. TIMI Studio is het belangrijkste ontwikkelteam binnen Tencent. Dit is onder andere de studio die werkt aan de mobiele Call of Duty titel. Het is dezelfde studio die ons Arena of Valor en PUBG mobile heeft gebracht.


Pokémon Quest was de eerste titel in de franchise die verscheen op de Chinese markt. Onlangs is Nintendo ook een samenwerking aangegaan met Tencent om de Nintendo Switch te distribueren in China. Het lijkt er op dat razend populaire franchise een grote uitbreiding maakt naar de mobiele markt. Pokémon Rumble Rush is onlangs verschenen voor smartphones en Masters zal ook dit jaar nog gaan verschijnen. Zouden er nog meer onaangekondigde titels in de franchise in ontwikkeling zijn?
Kijk uit naar meer smartphone titels?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →