Special: Xbox Game Pass games voor de zomervakantie

Inmiddels hebben alle kinderen weer schoolvakantie. Buitenspelen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar dat betekent zeker niet dat binnen gamen is uitgesloten. Welke games zouden ze kunnen spelen?

Om het niet te moeilijk te maken hebben we games uitgekozen die voor alle leeftijden zijn én beschikbaar zijn met Xbox Game Pass. Gezien de eerste maand maar één euro kost, kan het grootste deel van de vakantie gegamed worden zonder dat het een cent meer dan een euro kost.

De kleine gamer

Minecraft Xbox One Edition
Minecraft is niet alleen leuk, voor de kleinere gamers is het ook nog eens leerzaam. Er zitten dan wel creepers en zombies in Survival, in Creative mode kunnen ze helemaal los met hun creativiteit.

Snake Pass
In Snake Pass bestuur je Noodle. Een slang die zich over, onder en door objecten moet bewegen om het eindpunt te bereiken. De game is uitdagend maar hoe langer je Noodle bestuurd hoe natuurlijker het voelt. Dit is nogal een level hoger dan Snake die we vroeger op onze Nokia speelde.
de Blob
Jij speelt als de Blob en de wereld van de Blob is een kleurloze. Een grote klodder verf die weer kleur moet brengen aan Chroma City. Deze game hoeven de kids niet alleen te spelen want er is ook een vier speler splitscreen functie.

De jonge tiener

LEGO
Laten we eerlijk zijn, stiekem vinden we Lego nog allemaal leuk. Zo geldt het ook voor de Lego games. Bij Xbox Game Pass zijn vier Lego games beschikbaar. Voor Xbox 360 zijn dat Lego Indiana Jones en Lego Batman 2, deze zijn uiteraard ook te spelen op Xbox One. De twee Xbox One titels zijn Lego Batman 3: Beyond Gotham en Lego City Undercover. Vooral de Xbox One games maken indruk met hun mooie visuals.
xbox
Max: The Curse of Brotherhood
In Max: The Curse of Brotherhood speel je als, ja, euhm, Max, die zijn broer probeert te redden. Aan de oppervlakte lijkt dit een standaard platform spel, maar al snel zul je merken dat Max meer in zijn mars heeft. Naast deze game zijn er nog andere prachtige platformers zoals Ori and the Blind Forest en Child of Light, die tevens bij Xbox Game Pass beschikbaar zijn.
Human Fall Flat
Humans Fall Flat is een hilarisch physics-puzzelspel waarbij je objecten kunt vastpakken en bewegen. De twist is echter dat je besturing direct invloed heeft op de ledematen. Een je eentje leuk om te spelen, met zijn tweeën geweldig. Tranen lachen gegarandeerd.
xbox
Rare Replay
Let op! Niet alle games in Rare Replay zijn voor alle leeftijden! Aanvankelijk wilde we de Banjo Kazooie games apart op de lijst zetten, maar met Rare Replay krijg je ze allemaal. Daarnaast krijg je ook nog Viva Piñata en Kameo. Niet te vergeten allemaal andere klassieke games van Rare.

De puber

Rocket League
Laat alle vrienden maar langs komen! Het is tijd voor Rocket League! Deze kruising tussen racen en voetbal zorgt misschien niet voor rust in huis, maar wel veel plezier.
Descenders
Descenders noemt zichzelf “extreme downhill free riding for the modern era”. Zelf kan ik het niet beter zeggen. Vlieg met je mountainbike van de berg af en maak onderweg de hoogste sprongen en zorg dat je team heelhuids over de finish komt. Bovendien heb je altijd nieuwe bergen om vanaf te racen gezien deze random gemaakt worden.

Rime
Na een zware storm word je ineens wakker op een mysterieus eiland. Verken dit prachtige eiland en zet je hersens aan het werk om de grote toren tot de top te beklimmen en achter de waarheid van de wereld van RiME te komen.
Race Games
In Xbox Game Pass zitten meerdere race games, waaronder Forza Horizon 4, Dirt 4 en Mudrunner. In Forza Horizon 4 race je door Engeland in vier verschillende seizoen en kun je meer dan 450 auto’s verzamelen. Ook kun je de Treasure Island en Lego Speed Champions uitbreidingen spelen. Dirt 4 draait helemaal om Rally. Scheur met enorme snelheden langs bomen en maakt de scherpste haarspeldbochten in de modder. Over modder gesproken, in Mudrunner rijd je er veel doorheen maar is niet echt een racegame. Het belangrijkste aan Mudrunner is om heelhuids op je locatie aan te komen. De terreinen die je tegenkomt vereisen meer geduld en inzicht in plaats dan snelheid.
Xbox Game Pass
Tot zover onze tips voor kindveilige games voor deze zomer. Hebben we nog iets gemist, laat het gerust weten. Alle andere titels die deel uitmaken van Xbox Game Pass vind je hier.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation