20 februari 2024

EA's Andrew Wilson over het gebrek aan Switch support

De Nintendo Switch is al meer dan twee jaar de favoriete console van veel gamers. Tóch is het niet iedereens favorietje. EA’s CEO Andrew Wilson legt tijdens de Q1 2020 earnings call uit waarom onder andere The Sims 4 nog niet zijn weg heeft gebaand naar Nintendo’s hybride console.

De afgelopen twee jaar hebben we een aantal grote ports voorbij zien komen. Wolfenstein, DOOM, Skyrim, grote Wii U titels zoals Captain Toad en Mario Kart 8 Deluxe. Maar ook bijvoorbeeld Assassin’s Creed 3, Crash Bandicoot, Dark Souls en Diablo 3. Sommige titels zou je niet direct verwachten op deze console, maar andere titels die je misschien eerder zou verwachten op een console als deze blijven afwezig. Andrew Wilson legt uit waarom EA besluit om grote succesvolle EA titels vooralsnog niet naar de Nintendo Switch te brengen.

Jeffrey Cohen
Thanks for the incremental color on The Sims. It feels like that franchise would be one that would do really well on the Nintendo Switch. So I’m curious how you guys determine which platforms you’d bring the game to or games to? And is there any reason why you wouldn’t want to bring that one on there?
Andrew Wilson
Any time we’re evaluating platform conversations, we are really looking at a couple of things. One, does the game really fit the profile of that platform in terms of the control or the community ecosystem? Two, do we think the community playing on that platform would appreciate the game to go there? Or would they prefer to play it somewhere else?
We have a lot of data that would suggest a great many Switch owners also own a PlayStation 4 or an Xbox One or a PC and very often choose to play the games that we make on those platforms even though they have a Switch and they enjoy a lot of great content on the Switch. And so there’s always an evaluation process that goes on a case-by-case basis. And I wouldn’t say that The Sims would never go to the Switch, but I think we’re doing really, really well attracting Sims players. As we said, we did the promotion in the last couple of months and brought in 7 million new Sims players that we expect will engage in that community on a platform that is really tailored to user-generated content, creativity and customization.

Uit onderzoek bij EA blijkt dat veel Switch eigenaren ook een andere console hebben en daarom heeft EA liever dat hun game op die andere console gespeeld wordt. De communities op deze platformen zijn al groot met tal aan gebruiker-ontwikkelde content, creativiteit en maatwerk. De community op deze platformen blijft groeien en het lijkt er op dat EA geen baat ziet bij een Sims release op Nintendo Switch.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →