20 februari 2024

Destiny 2: New Light en Shadowkeep 2 weken uitgesteld

Destiny 2’s Free-to-play versie en de nieuwe Shadowkeep uitbreiding laten nog ietsjes langer op zich wachten, laat Bungie weten via hun sociale kanalen. De ontwikkelstudio heeft nog iets langer de tijd nodig om alles netjes af te ronden. De uitbreiding en New Light worden daarom met twee weken uitgesteld.

Destiny 2 New Light is de gratis versie van Destiny 2 die nieuwkomers zal introduceren in de wereld van Destiny. Nieuwkomers spelen een missie vergelijkbaar met de intro missie van de originele Destiny game en kunnen daarna direct de actie in duiken. New Light spelers hoeven niet vanaf level 1 te beginnen, maar beginnen met een Guardian op het hoogste level met een uitrusting waarmee op eenzelfde niveau kunnen meespelen als vrienden die al sinds dag één spelen. De nieuwe release datum voor de gratis versie is 1 oktober 2019. Op deze dag zal ook de nieuwe uitbreiding, Shadowkeep verschijnen.
Je kunt nu al aan de slag met Destiny 2 indien je Shadowkeep vooruitbesteld. Je krijgt dan direct toegang tot Destiny 2 en de eerste twee uitbreidingen. New Light spelers hebben toegang tot alle gebieden in het spel, maar kunnen geen gebruik maken van alle missies uit Forsaken en de uitbreidingen van het tweede jaar. Deze dien je als New Light speler los aan te schaffen indien je deze wilt spelen. Je hebt deze content echter niet nodig om volledig mee te draaien in het nieuwe hoofdstuk van de game.
Shadowkeep brengt Destiny spelers terug naar een geremasterde versie van de maan. De plek heeft een meer duistere atmosfeer gekregen en zal meer mysteries met zich meebrengen dan tevoren.


Zowel Destiny 2’s gratis versie: New Light en de laatste uitbreiding Shadowkeep verschijnen op 1 oktober voor Playstation 4, Xbox One en PC.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →