20 februari 2024

Genshin Impact is Breath of the Wild op Playstation 4

Genshin Impact is een Open-World Action RPG ontwikkeld door Mihoyo. De titel werd in juni al aangekondigd maar tijdens de persconferentie van Playstation op ChinaJoy werd bekend gemaakt dat de game ook op Playstation 4 gaat verschijnen. De release voor de game staat gepland voor 2020 en zal wereldwijd verschijnen voor Playstation 4, PC, iOS en Android.

Op internet werd de game na de aankondiging al direct in de Breath of the Wild-clone doos geplaatst met vervangbare titels als ‘Weeb of the Wild’ en ‘Waifu of the Wild’. Niet heel vreemd aangezien de tekenstijl van de game op veel oppervlakten erg lijkt op de The Legend of Zelda titel uit 2017. Niet alleen dat maar ook de User Interface en effecten doen je misschien al snel denken aan Breath of the Wild.

Toch ziet het er naar uit dat de game ook heel veel verschild van de Zelda game voor Switch en Wii U, Zo zien we meerdere speelbare personages met ieder unieke aanvallen. Je kunt switchen tussen de speelbare personages om gebruik te maken van magie, of juist combat van dichtbij.

“This first ever partnership between Mihoyo and PlayStation will let us bring Genshin Impact to the broad community of console players, while also welcome players from other platforms to PlayStation,” verteld Mihoyo co-founder Wei Liu tijdens de showcase. “We will be continuing to optimize the PlayStation version of the game to ensure a smooth gameplay experience and adding exclusive content to the platform. We look forward to working with PlayStation and listening to feedback from PlayStation® players to help us further improve Genshin Impact.”

Spelers kunnen tijdens ShinaJoy aan de slag met Genshin Impact op Playstation 4. Het lijkt er ook op dat er exclusieve content wordt voorbereid voor de Playstation versie van de game.
Wat denk jij? Lijkt het erg op Breath of the Wild, of valt het allemaal wel mee?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →