26 februari 2024

Modern Warfare: Cross-play op input basis

Tijdens de onthulling van Call of Duty: Modern Warfare werd al bekend gemaakt dat de game wordt ondersteund met cross-play. Aangezien dit slechts een korte aankondiging was waren er nog niet veel details bekend. Deze zijn onlangs bekend gemaakt na de multiplayer reveal van 1 augustus.

In een interview met Dualshockers heeft mutliplayer design director Joe Cecot concrete informatie onthuld omtrent cross-play tussen Xbox One, Playstation 4 en PC versies.

“We’re going to be matchmaking by peripheral, so if you’re a keyboard player you’re going to play with other keyboard players. But, if you’re a console player and you’re playing on a gamepad you can actually opt in…We also don’t let you change your controller or peripheral mid-match, so once you’ve chosen it, it’s locked in.”

Je wordt gematcht met spelers die hetzelfde soort input apparaat gebruiken. Gebruik je muis en toetsenbord? Dan word je alleen maar gematcht met andere spelers die muis en toetsenbord hebben. Speel je met een controller? Dan speel je ook tegen andere spelers met een controller. Je hebt als controller-speler de optie om ook gematcht te worden met/tegen muis en toetsenbord-spelers. Indien je als controller speler samen speelt met een vriend op PC, word je in een PC lobby geplaatst met andere muis en toetsenbord-spelers als uitgangspunt.
Zodra je een input apparaat hebt gekozen kan je deze voor in ieder geval de ronde die je speelt, niet meer wijzigen. Het is dus niet mogelijk om tijdens het spelen te switchen tussen controller en toetsenbord. Hiermee willen Activision en Infinity Ward het spel eerlijk houden voor alle spelers.
De PC versie van Modern Warfare wordt verder volledig geoptimaliseerd voor PC spelers met een ongelimiteerde framerate, FOV slider, widescreen en multi-monitor ondersteuning. PC spelers krijgen ook een HDR optie indien z beschikken over een HDR monitor.
Call of Duty: Modern Warfare verschijnt 25 oktober voor Playstation 4, Xbox One en PC via Battle.net. Je kunt de game nu al pre-orderen voor vervroegde toegang tot de open beta op 12 september.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →