Modern Warfare: Cross-play op input basis

Tijdens de onthulling van Call of Duty: Modern Warfare werd al bekend gemaakt dat de game wordt ondersteund met cross-play. Aangezien dit slechts een korte aankondiging was waren er nog niet veel details bekend. Deze zijn onlangs bekend gemaakt na de multiplayer reveal van 1 augustus.

In een interview met Dualshockers heeft mutliplayer design director Joe Cecot concrete informatie onthuld omtrent cross-play tussen Xbox One, Playstation 4 en PC versies.

“We’re going to be matchmaking by peripheral, so if you’re a keyboard player you’re going to play with other keyboard players. But, if you’re a console player and you’re playing on a gamepad you can actually opt in…We also don’t let you change your controller or peripheral mid-match, so once you’ve chosen it, it’s locked in.”

Je wordt gematcht met spelers die hetzelfde soort input apparaat gebruiken. Gebruik je muis en toetsenbord? Dan word je alleen maar gematcht met andere spelers die muis en toetsenbord hebben. Speel je met een controller? Dan speel je ook tegen andere spelers met een controller. Je hebt als controller-speler de optie om ook gematcht te worden met/tegen muis en toetsenbord-spelers. Indien je als controller speler samen speelt met een vriend op PC, word je in een PC lobby geplaatst met andere muis en toetsenbord-spelers als uitgangspunt.
Zodra je een input apparaat hebt gekozen kan je deze voor in ieder geval de ronde die je speelt, niet meer wijzigen. Het is dus niet mogelijk om tijdens het spelen te switchen tussen controller en toetsenbord. Hiermee willen Activision en Infinity Ward het spel eerlijk houden voor alle spelers.
De PC versie van Modern Warfare wordt verder volledig geoptimaliseerd voor PC spelers met een ongelimiteerde framerate, FOV slider, widescreen en multi-monitor ondersteuning. PC spelers krijgen ook een HDR optie indien z beschikken over een HDR monitor.
Call of Duty: Modern Warfare verschijnt 25 oktober voor Playstation 4, Xbox One en PC via Battle.net. Je kunt de game nu al pre-orderen voor vervroegde toegang tot de open beta op 12 september.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation