25 mei 2024

LEC: Schalke 04 plaatst zich bij de laatste zes

Schalke 04 is de vierde team die zich heeft geplaatst voor de play-offs van de LEC. Met de winst op Misfits Gaming en het verlies van Rogue op vrijdag kan Schalke 04 niet meer uit de top zes vallen. Schalke 04 voegt zich bij de drie andere teams die zich al reeds geplaatst hebben. Fnatic, G2 Esports en Splyce zijn nog verwikkeld in de strijd om de positie in de top drie. Met name de strijd tussen Splyce en Fnatic is van belang, want de top twee zijn gegarandeerd van een plek in Athene.

De halve finale en finale van de LEC wordt gespeeld in Athene. De top twee teams zijn gegarandeerd om de reis naar Athene te mogen maken. G2 Esports heeft één van die plekken bemachtigd door de beide games te winnen afgelopen weekend. Fnatic en Splyce zijn beide nog in gevecht om de andere ticket. Schalke 04 heeft zich gevoegd bij de laatste zes, echter ligt er voor hun nog de strijd om de vierde plek. Ook die plek is van belang voor de teams. Immers de nummer drie mag zijn tegenstander kiezen uit de vijfde en zesde plek. Hiermee ontloopt de nummer vier iniedergeval de nummer drie in de eerste ronde.
Van twee teams kunnen we al afscheid nemen in de LEC. Excel Esports en Misfits Gaming komen niet meer in aanmerking voor de play-offs. Excel Esports had het moeilijke programma tegen Fnatic en Origen. Misfits Gaming maakte weer een roster change maar dat mocht ook niet meer baten. Zij verloren de games tegen Schalke 04 en G2 Esports en zijn daarmee klaar voor dit seizoen en jaar.

Uitslagen en stand LEC week 8

Schalke 04 Misfits Gaming
SK Gaming Vitality
G2 Esports Rogue
Excel Esports Fnatic
Splyce Origen
Schalke 04 Rogue
SK Gaming Splyce
Origen Excel Esports
Misfits Gaming G2 Esports
Fnatic Vitality
Stand LEC week 8
1 G2 Esports 14-2
2 Fnatic 12-4
Splyce 12-4
4 Schalke 04 9-7
5 Origen 7-9
Vitality 7-9
7 Rogue 6-10
8 SK Gaming 5-11
9 Excel Esports 4-12
Misfits Gaming 4-12