20 maart 2023

Dead by Daylight komt met nieuwe killer

Horror liefhebbers, zeker van de oude stempel, kunnen hun hart op bij de nieuwe killer van Dead by Daylight. Een oude bekende, humoristisch gebruikte en moordlustige killermachine voegt zich bij de groep moordenaars in het horrorspel.

The Ghost Face lijkt op het karakter uit de films Scream, hier heeft hij ook bepaalde kenmerken van over mogen nemen. The Ghost Face stalkt namelijk zijn prooien in Dead by Daylight. Dat deed hij namelijk ook buiten de bespookte grond van het spel. Hij sloop achter ze aan, maakte stiekem foto’s, alles zodat hij het beste profiel kreeg van zijn slachtoffers. Hier komt ook zijn passive kracht vandaan. ‘Night Shroud’ maakt dat zijn terror radius, als de perk actief is, maar acht meter(!). Hij gaat dan in stealth zolang hij niet gezien wordt door survivors. Zo kan hij rustig de zwakke punten uitzoeken van de slachtoffers!
Dead by Daylight
Verder zijn er de benodigde perks die bij hem horen. ‘Thrilling Tremors’ is er één van. Wanneer een survivor opgepakt wordt door de killer zullen niet gerepareerde generatoren geblokkeerd zijn voor het repareren. Dit duurt even voordat survivors weer aan de slag kunnen. De generatoren die onder deze perk vallen zullen een wit aura krijgen.
‘Furtive Chase’ maakt je terror radius per token kleiner en kleiner. Hang je obsession aan de haak en krijg een token, met die token wordt de radius dus kleiner. Maar, wanneer je obsessie van de haak wordt gered wordt juist de reddende engel je nieuwe obsessie. Je raakt alleen al je tokens kwijt wanneer je je obsessie dood maakt.
Dead by Daylight
‘I’m all Ears’ laat al doorschemeren waar het over gaat. Al je zintuigen in Dead by Daylight staan op scherp! Wanneer survivors rushen met bepaalde handelingen zal jij hun aura voor een korte tijd zien. Dan weet je precies waar ze zich bevinden!
Is dit de killer voor jou? Het zal zeker een interessante wending geven aan de game. Dus, gordijnen dicht en spoken maar! Wazaaaaaaaaaa…

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →