6 juli 2020

Gamescom 2019: Iron Harvest, wat als…?

Gamescom 2019 was een hemel voor Indie gamers. Overal waar je kwam zag je wel een titel van de kleine studio’s. En we moeten zeggen, de kleine developers hebben ons echt goed verrast dit jaar. We hebben achter de schermen uitgebreid mogen kijken naar een aantal RTS games die volgend jaar gaan uitkomen. Iron Harvest is een RTS titel van King Art.

Iron Harvest is een Indie game dat gefinancierd wordt door middel van Kickstarter. Deze nieuwe RTS Indie titel werpt een nieuwe blik op de nasleep van de eerste wereldoorlog. Want hoe zou de oorlog zijn met dieselpunk Mech Suits? Antwoord daarop kregen we tijdens de Hands-on presentatie van King Art.  In de korte story mode volgen we het verhaal van een verzetsmeisje samen met haar beer. Zij gaat op zoek naar haar ontvoerde oom. Op die zoektocht leer je langzaam maar zeker de mechanics van deze game.

Tijdens de Hands-on was het niet moeilijk om te zien waar King Art zijn inspiratie vandaan heeft voor Iron Harvest. De game lijkt op heel veel punten op games zoals Command & Conquer en Commandos. Specifieke troepen kunnen diverse gebouwen bouwen. Daarnaast kunnen zij ook dingen bouwen ter verdediging zoals bunkers en afzettingen met prikkeldraad. We hebben zelf niet veel kunnen bouwen helaas. Maar we konden wel vluchtig een glim opvangen van de diverse gebouwen die je in de game kan bouwen.

De combat system is veelal je units besturen over de map. Echter kan je gebruik maken van bunkers, stenen, om gekapte bomen om beschutting te zoeken. In Iron Harvest merk je ook goed de invloed van dekking zoeken. Je unit behoud overduidelijk meer HP over dan wanneer je open en bloot staat te schieten(dit is wel is anders geweest in sommige games). De game staat geplant voor een release op 1 september volgend jaar.