Gamescom 2019: Cyberpunk 2077 – Wake up Samurai

Wederom hebben we Cyberpunk 2077 mogen checken dit jaar en wederom was het ontzettend bruut. We hebben meer te zien gekregen omtrent een bepaalde factions genaamd de Voodoo Boys. In de gameplay demo hebben we als V een missie voor deze groep moeten uitvoeren.

Net als we hebben gezien met Dying Light 2 is Cyberpunk 2077 ook een game waarin er heel erg veel afhankelijk is van de keuze die jij maakt als speler. Je zou de game volledig kunnen uitspelen zonder ook maar iemand te doden bijvoorbeeld. In de demo hebben we gezien dat er meerdere mogelijkheden zijn om van A naar B te komen. Afhankelijk van bepaalde character eigenschappen zullen er verschillende manieren zijn om te werk te gaan. Indien je je cyberkunsten belangrijk vind kan je bijvoorbeeld camera’s hacken en andere apparaten zodat je niet zoveel zelf hands-on hoeft te gaan in combat.
Helaas gaat dit niet helemaal ongezien want vijandelijke Netrunners kunnen zien dat er iemand heeft ingebroken in het netwerk en kunnen daar op handelen. Indien je liever hands-on gaat en je je fysieke kracht voorop stelt kan je deuren letterlijk open forceren. Bij het openen van zo’n deur heb je natuurlijk geen idee wat er achter verscholen zit, dus dit is een meer directe aanpak.
Tijdens de gameplay demo hebben we verschillende aanpakken gezien in dezelfde situaties. In de demo wisselde de speler van personage met een andere build om te demonstreren hoe verschillend de game speelt met een andere build.
Cyberpunk 2077

Where’s Johnny?

Johnny Silverhand, gespeeld door Keanu Reeves kwam ook een paar keer voorbij in de demo, Helaas niet in persoon, maar enkel als hologram in je hoofd. Vermoedelijk willen ze zijn volledige vertoning nog even voor houden tot we zelf aan de slag mogen. Hij lijkt de rol van een soort consultant te zijn voor de speler waarin hij in bepaalde situaties even verschijnt om te vertellen wat de volgende stap is. Tenminste, dat is wat we hem hebben zien doen in de demo. In, uiteraard, een Keanu achtige stijl. Ongetwijfeld zal hij een grote rol spelen in Cyberpunk 2077. Hij heeft namelijk bijna de meeste dialogen in de game.
Cyberpunk 2077

Bruut, bruut, nog bruter

De presentatie van vorig jaar blies ons al omver maar met de gameplay die we dit jaar te zien kregen zijn we alleen maar meer verrast. Er is zoveel in deze game dat we gewoon bang zijn om nooit uitgespeeld te raken. Niet dat dit per se een slecht teken is. Meer gameplay is altijd goed, maar in de demo alleen al hebben we zoveel gezien dat het gewoon zonde aanvoelde om er in 45 minuten door heen te walsen. Persoonlijk kon ik makkelijk een paar uur zoet zijn met de content die werd getoond in de demo. Verschillende methodes ontdekken, een beetje hier kijken, een beetje daar kijken.
V liep op een gegeven moment over een  marktkraam waarbij je dus blijkbaar exclusieve spullen kunt kopen. Dit geldt dan voor alle winkels. Allemaal een eigen inventaris met verschillende spullen die jou in bepaalde situaties wellicht kunnen helpen.
Cyberpunk 2077
Gelukkig hoeft niemand meer lang te wachten om de gameplay beelden van Gamescom te kunnen zien. Binnenkort zal CD Projekt Red dezelfde beelden van de demo delen met het publiek! Lees hier alles over de Cyberpunk presentatie van vorig jaar!
Cyberpunk 2077 verschijnt op 19 november 2020 voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation