Gamescom 2019: The Cycle – PvEvP Royale

Een vrij aparte, unieke, maar op een of andere manier toch bekende en vertrouwde stijl game verscheen op Gamescom; The Cycle. De game bevind zich momenteel in Early Access en is gratis speelbaar via de Epic Games Store. Wij hebben op Gamescom even een rondje met de developer gespeeld om een feeling te krijgen van de game.

De vrij kleurrijke game samen met de vele spelers in de wereld doen je een beetje denken aan Fortnite want het is zacht uitgedrukt een soort van Battle Royale game. De focus ligt enkel niet alleen op het uitmoorden van je tegenstanders, maar meer het uitvoeren van opdrachten op het eiland. Het vermoorden van je tegenstanders is slechts een bijzaak, maar kan wel de uitkomst van de game volledig veranderen.
The Cycle
Het werkt namelijk zo dat je voor quests een aantal sterren krijgt. Dit zijn jouw punten tijdens de wedstrijd. De speler of groep die ontsnapt van het eiland met de meeste punten op het einde is de winnaar. Door het uitvoeren van opdrachten krijg je deze punten. Een opdracht zou kunnen zijn om kristallen te verzamelen, paddenstoelen te verzamelen en in te leveren. Bepaalde gebieden overnemen en ga zo maar door. Tegelijkertijd bouw je een soort van currency op waarmee je wapens en krachten kunt kopen. Deze worden na je aankoop in een pod uit de lucht gestuurd waarna je ze snel moet oprapen. In een vuurgevecht zou het namelijk kunnen voorkomen dat jouw vijand jouw bestelling kaapt.
Terwijl je bezig bent met het uitvoeren van deze opdrachten kan je ten allen tijden worden aangevallen door andere spelers die ook het eiland afstruinen. Bepaalde gebieden op het eiland zijn gevaarlijker, waardoor je meer risico loopt om dood te gaan, maar ook betere beloningen krijgt. Gevaarlijke stormen, sterkere NPC’s en ga zo maar door.
The Cycle

Destiny Royale?

Het voelt een beetje aan alsof je een bewerkte versie van Destiny aan het spelen bent. Vooral met de Jetpack power-up voelen de controls aan alsof je een Warlock aan het besturen bent. Ook we wapens lijken qua gevoel een beetje op Destiny alhoewel het nog niemand is gelukt om de gunplay van Destiny zo goed mogelijk na te bootsen. The Cycle probeert het wel en het voelt ook wel prima aan zo.
Zodra de match bijna voorbij is, is het de bedoeling om te ontsnappen van het eiland. Als je niet ontsnapt, krijg je geen beloning en ga je dood. Je ontsnapt door het ruimteschip te betreden die tegen het einde van de ronde ergens op de map gaat landen. Hier moet iedereen naar toe. Dit is nog je laatste poging om degene met de meeste punten te verslaan zodat jij als winnaar het veld kan verlaten. Dit is geen makkelijke opdracht want de spelers met de meeste punten hebben meer currency ontvangen voor in-game wapens en upgrades.
The Cycle

Veelbelovend

De game is op dit moment al speelbaar op PC via de Epic Games Store. De developers hebben ook plannen om de game naar de consoles te brengen in 2020, maar zijn net pas begonnen met de game. Op dit moment zit er veel potentie in The Cycle en zijn wij zeker benieuwd hoe de game zich gaat uitpakken in de komende maanden. De gameplay en de systemen zijn uniek genoeg om The Cycle te distantiëren van het gros aan Battle Royale titels waardoor deze game zeker even het proberen waard is.
Onze gameplay is opgenomen en deze verschijnt binnenkort op ons Youtube kanaal. Houdt deze zeker in de gaten voor alles omtrent Gamescom!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation