5 december 2022

DOOM Eternal uitgesteld naar maart 2020

DOOM Eternal, het vervolg op de DOOM reboot uit 2016 zal iets later het licht gaan zien dan oorspronkelijk gepland. Waar we eigenlijk dit jaar nog aan de slag mochten met onze wrede wapens en executies, moeten we nog een aantal maandjes wachten er achter aan plakken.

Bethesda en id zijn er nog niet klaar voor om de demoonstampende franchise te voorzien van het nieuwe deel. Alhoewel het niets met de teleurstellende film te maken heeft, heeft het alles te maken met het feit dat sommige games iets langer de slow-cooker in moeten. DOOM Eternal zal op 20 maart 2020 verschijnen voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC. De Nintendo Switch versie zal later verschijnen. Hier is nog geen exacte datum van bekend.
Een kleine verassing, want DOOM 64 wordt ook uitgebracht op alle andere platformen. De komst van de game naar Nintendo Switch was al bekend, maar op 20 maart 2020 verschijnt deze oude klassieker ook op alle andere platformen. Indien je besluit om DOOM Eternal te pre-orderen krijg je DOOM 64 helemaal voor niets.
De invasie mode die ingebakken zit in de nieuwe titel loopt extra vertraging op. In deze mode is het mogelijk om de speelwereld van andere spelers te infiltreren als een demoon. Deze feature verschijnt kort na de release als een gratis update.
Bethesda en id betreuren het slechte nieuws te moeten mededelen vandaag maar het gaat er om dat de game goed gepolijst is, toch? Beide partijen zijn het er over eens dat het extra wachten het meer dan waard gaat maken. Dat moet nog blijken uiteraard! Zodra het zover is laten wij jou natuurlijk weten of het inderdaad het wachten waard is geweest.
Doom Eternal maart 2020
DOOM Eternal verschijnt op 20 maart 2020 voor de huidige generatie consoles en Google Stadia. De game zou oorspronkelijk op 22 november 2019 verschijnen voor eerder genoemde platformen. Kijk jij uit naar het vervolg van DOOM?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →