23 april 2024

De beste games van 2019 volgens ons (deel 2)

Gisteren hebben we een begin gemaakt met onze overzicht van de beste games die we hebben gereviewd in 2019. We hadden totaal 18 games die een negen of hoger hebben gekregen dit jaar. Vandaag gaan we verder met het tweede deel van onze terugblik. We nemen jullie mee langs de games die laat in het jaar kwamen, maar ook die vroeg in het jaar uitkwamen.

Crash Team Racing Nitro Fueled Activision
In de lijst met beste games van 2019 mag het race genre zeker niet ontbreken. Er waren twee games die respectievelijk een 9 en een 9.1 kregen. Één daarvan is een race game die jaarlijks terug komt: F1 2019. Dankzij de nieuwe wagens, meesleurende carriëre modus en verbeterde AI-racers is F1 2019 flink vooruit gegaan wat resulteerde in een 9.1. Crash Team Racing: Nitro-Fueled is een remake op de racegame uit 1999. Met een moeilijkheidsgraad die bijna niet te evenaren is, onderscheid CTR zich enorm van games als Sonic en Mario Kart en kreeg daarom een 9. Langzaam maar zeker komen we bij de echte klappers van 2019.
Death Stranding
Er waren maar liefst zeven storybased games die van ons een 9 of hoger hebben gekregen. En laten we gelijk beginnen bij de hoogstwaarschijnlijke Game of the Year Death Stranding. Hoewel de gameplay soms repetitief kan zijn, maken de cutscenes, muziek en het verhaal een hoop goed. Death Stranding tilt het pakketjes bezorgen naar een nieuw niveau en kreeg een 9.5. The Outer Worlds is een rasechte RPG, boordevol humor en meer dan genoeg diepgang in een ruimtelijke omgeving vol diversiteit. Het voelt aan alsof je de liefdesbaby van Mass Effect 2 en Fallout New Vegas in handen hebt en daarom een 9. Devil May Cry 5 is niet alleen een game voor de fans, maar ook toegankelijker voor nieuwe spelers en is een meesterwerk vanuit Capcom en werd terecht met een 9.5 beloond.
Combat
We hebben nog vier games te gaan. Gears 5 is een fantastische game en blijft zich als franchise zijnde onderscheiden van de concurrentie. De nostalgie is aanwezig, de gameplay speelt lekker weg, er is meer dan genoeg content en de game ziet er ook nog eens adembenemend goed uit, een 9. Astral Chain van de makers van Bayonetta 1 en 2 en NieR: Automata wist weer te overtuigen en kreeg van ons een 9. De combat speelt vloeiend weg, de Legions kunnen flink uitgebreid worden en het level-design is fantastisch. Metro Exodus is gewoon een van de games die je dit jaar absoluut niet mag missen. Prachtig uitgewerkte setting, geweldige sfeer, levendige wereld, geen handje vasthouden en een geweldige presentatie met 9.1 als cijfer. Als laatste hebben we Control. Control is één van de vreemdste, meest interessante, maar vooral mooiste games van deze generatie. De game laat het op het einde meer vraagtekens achter dan dat beantwoord zijn maar de ervaring was ongekend! Maar niet qua cijfer want dat was een overduidelijke 9.5