25 februari 2024

Releasedatum en trailer voor Resident Evil 3

Resident Evil 3 Remake. Het geheim dat geen geheim kon blijven is dan eindelijk officieel onthuld. Gepaard met een verrassing zal de remake van deze Resident Evil game in 2020 gaan verschijnen.

De originele remake van de remake van Resident Evil 2 zijn ontzettend goed ontvangen door de fans en een remake van deel 3 is dan ook geen verrassing. Wat wél een verrassing was, was de aankondiging van Project Resistance. De multiplayer variant van Resident Evil is helemaal geen losstaand project, het zit namelijk gebundeld in de remake van Resident Evil 3.
We keren terug naar Raccoon City en dit maal wacht er een nieuw gevaar op de spelers. Gebundeld met de volledige remake in hetzelfde straatje als voorgaande remake zien we Resident Evil Resistance. Deze asymetrische online multiplayer game speelt zich af in hetzelfde universum en zal 1 speler tegen 4 andere spelers opzetten.
Resident Evil 2 dingt mee voor de game van het jaar tijdens de Game Awards. De verwachtingen voor het vervolg zijn dan ook groot. Deze verschijnt ruim een jaar na de release van het tweede deel. Wij waren ook zeer te spreken over de remake van RE2. Je leest het in onze review terug.

“Resident Evil 2 legt de bar nogmaals hoger voor de toekomst in deze genre. Alweer een waardige Resident Evil die alle onzin elimineert en zich focust op hetgeen waar het allemaal om draait. Gruwelijke horror.”

De game werd onthuld tijdens de State of Play aflevering van 10 december. Je kunt de gehele aflevering hier terug zien. Onder andere nieuwe beelden van Babylon’s Fall, een release datum voor Dreams, en meer werden onthuld. Untitled Goose Game verschijnt volgende week voor Playstation 4. Ghost of Tsushima kreeg een korte teaser trailer. De volledige versie is te zijn tijdens de Game Awards.
De remake van Resident Evil 3 verschijnt op 3 april, 2020. Resistance verschijnt dezelfde dag als onderdeel van de remake.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →