28 februari 2024

Archaeology skill verschijnt 30 maart in Runescape

De wereldberoemde, of beruchte MMORPG Runescape klinkt bij de meeste wel bekend in de oren. Hét jeugdsentiment gaat nog steeds als een trein en krijgt volgende maand haar 28e skill. Archaeology zorgt voor een grote uitbreiding en voegt onder andere 5 nieuwe gebieden toe om te ontdekken.

Archaeology behoort tot één van de krachtigste skills in Runescape. Vijf enorme grote gebieden worden worden toegevoegd aan de game die vol liggen met artefacten en andere voorwerpen die gebruikt kunnen worden voor de nieuwe skill. Dankzij de nieuwe skill duiken spelers ook weer diep in het verhaal van Runescape en worden er nieuwe deuren geopend om het verhaal van de Elder Gods verder te gaan verkennen.
Zowel gratis als betalende leden kunnen aan de slag met skill. Het limiet is gesteld op 120, dus spelers hebben een lange weg te gaan. Zoals de naam van de skill je doet vermoeden moeten spelers oude artefacten opgraven en herstellen. Dit doe je onder andere door  oude verlaten tombe’s te gaan verkennen zoals Nathan Drake en Lara Croft. Door succesvol de oude artefacten te herstellen ontgrendel je nieuwe handige bonussen voor je personage zoals een boost in adrenaline, onbeperkte energie en nog veel meer.
Dave Osborne, Lead Designer van RuneScape:

“Archaeology is zoveel meer dan een skill. Elke nieuwe locatie vertelt een verhaal, wat belangrijke nieuwe manieren gaat opleveren om RuneScape te spelen wanneer de skill vanaf 30 maart beschikbaar is in de game. Terwijl spelers relikwieën bekrachtigen, artefacten blootleggen en hun archeologische vaardigheden verbeteren, worden geheimen van de toekomstige verhaallijn onthuld. We kunnen niet wachten om de komende maanden meer van het mysterie rondom Archaelogy te onthullen.”

De skill hangt ook samen met andere bestaande skills. Zo verbind je oude demonen met Ancient Summoning en ontdek je oude uitvindingen en blauwdrukken met Ancient Invention. Hiermee ontdekken spelers gloednieuwe voorwerpen en handigheidjes.
Gratis spelers kunnen de skill tot niveau 20 tillen. Hier zijn ze ruim 2 uur mee zoet. Members kunnen door tot niveau 120. Gaandeweg ontdekken spelers steeds nieuwe voorwerpen

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →