30 mei 2024

Update: E3 2020 officieel afgelast

Update: E3 2020 officieel afgelast:

“After careful consultation with our member companies regarding the health and safety of everyone in our industry–our fans, our employees, our exhibitors and our longtime E3 partners–we have made the difficult decision to cancel E3 2020, scheduled for June 9-11 in Los Angeles,” meldt organisator ESA in een statement naar GameSpot.

Lees hier beneden het originele bericht:

E3 is al een aantal jaartjes bloedende. Ooit was het ’t grootste en meest spectaculaire evenement omtrent games van het jaar. Dit geldt al een aantal jaren niet meer, maar wat als het opeens verdwijnt? Geruchten gaan de rondte dat E3 dit jaar niet door gaat. Hoogstwaarschijnlijk vanwege het coronavirus.

Het coronavirus zorgt voor veel rep en roer. Ook de videogame industrie merkt dit. Kantoren van ontwikkelaars worden tijdelijk gesloten (China) en evenementen worden afgelast (Game Developer Conference). Ook tijdens evenementen die wél doorgaan zijn bepaalde deelnemers afwezig. Zo besloot Sony zich al terug te trekken tijdens PAX. Hierdoor was er toch geen speelbare demo van The Last of Us 2 voor het publiek.
E3 blijft een belangrijk evenement. Het is dan niet meer wat het ooit is geweest, maar nog steeds staat het evenement bekend om haar grote aankondigingen. Zeker dit jaar met de volgende generatie aan consoles op komst belooft het heel wat. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat het evenement dit jaar niet doorgaat.
Niet de minste accounts op Twitter deelde deze vermoedens al. Een officiële annulering zou aanstaande zijn.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →