Background

Facebook gaming neemt Mixer over

mixer

Tegenwoordig is het backseat gamen en het meekijken met anderen die spellen spelen en streamen ontzettend populair. Dit kon al tijden maar Twitch was het grootste streaming platform voor streamers en kijkers naast Mixer en Facebook Gaming.

Een gigantisch snel groeiende categorie bestond. Al snel kwamen er steeds meer streaming platformen uit de grond schieten. Wanneer je het geluk had kon je zelfs geld verdienen met gamen, een droom van velen! Zo ontstond ook Mixer, en Facebook gaming. Twee grote jongens die zich bij Twitch voegden. Het idee was van Mixer, wat weer van Microsoft was, om groter te worden dan Twitch.

Dit deden ze door de grote creators over te kopen van Twitch. Door de grote makers over te halen om voor hen te streamen kwamen vanzelf de kijkers mee. Voor gigantische bedragen werden spelers zoals Ninja (een bekende Fortnite speler) in dienst genomen om zo Mixer populairder te maken. Maar lang mocht het platform niet bestaan…

Waar veel content creators de stap hadden gewaagd om voor het nieuwe platform te gaan bleven de kijkers uit. Terwijl Twitch en Facebook bleven groeien bleven de kijkers voor Mixer erg summier en werd het minder rendabel voor Microsoft om het te onderhouden. Vervolgens kwam het nieuws dat Mixer er mee op hield. Voor veel mensen die daar hun geld verdienden natuurlijk een grote klap, ook bracht het veel onzekerheid met zich mee.

Toch is er een beetje licht aan het einde van de tunnel. Facebook gaming heeft Mixer overgenomen. Alle makers, en natuurlijk de kijkers, kunnen daar nu verder met de streaming van games en dergelijke. Dat ook met hun contracten, of wat er veel op lijkt en aansluit bij Facebook. Een redding voor de spelers die anders een inkomen kwijt zouden. Tevens gaan een aantal terug naar Twitch om daar opnieuw hun community op te bouwen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation