Background

Update problemen bij diverse Playstation 3 titels

Little Big Planet Playstation 3

Er blijken wat problemen te zijn met verschillende updates en patches voor Playstation 3 spellen. Dit, volgend op het recente nieuws omtrent de sluiting van de PS3 Store, wekt enige onrust op online.

Indien je iedere generatie keurig overstapt naar de nieuwste console en je oude in de transitie verkoopt voor een extra zakcent, maak je geen zorgen. Ben je echter een verzamelaar, of speel je nog geregeld oude titels op oude spelcomputers? Dan is dit bericht misschien wel iets om bij stil te staan.

Recentelijk wordt opgemerkt op verschillende fora voor enthousiaste gamers dat verschillende Playstation 3 spellen niet meer willen updaten. Dit betekent dat er geen patches gedownload kunnen worden omdat de Playstation 3 zegt dat deze er simpelweg niet zijn. In sommige gevallen gaat het om simpele kleine verbetering, maar in sommige games zijn de patches essentieel.

Een nieuwste patch is vaak nodig om online te kunnen spelen. Zonder patch is er dus geen online multiplayer mogelijk voor de kleine lijst Playstation 3 spellen met nog actieve servers. In andere gevallen zijn patches nodig om trofeeën te kunnen ontgrendelen, of om trofee-bugs op te lossen, mocht deze aanwezig zijn in versie zonder patch.

Alom genoeg redenen waarom patches cruciaal zijn, zelfs voor oude titels. Mogelijk gaat het hier om een fout, aangezien de PS3, PSP en PS Vita winkels in december tijdelijk offline waren. Misschien is wel meer aan de hand. En heeft dit te maken met het feit dat de Playstation Store op de PS3, PSP en Vita deze zomer al gaan sluiten. Reeds aangekochte content kan dan nog steeds gedownload worden, maar hoe zit het met updates en patches die je niet eerder heb gedownload?

Dus bij deze een oproep aan jou, als je nog van plan bent om op je Playstation 3 te gaan spelen: Check even of je je spellen nog kunt updates voordat het mogelijk niet meer kan.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation