Background

Playstation Store voor Playstation 3, Vita en PSP deze zomer dicht

playstation vita playstation store

En de kogel is dan eindelijk door de kerk. De Playstation Store voor de Playstation 3, Playstation Vita en PSP gaan deze zomer nog sluiten. Je kunt de winkel alleen nog gebruiken om reeds aangekochte content te downloaden.

Vanaf 2 juli 2021 is het niet meer mogelijk om aankopen te doen in de Playstation Store via een Playstation 3 en PSP. Vanaf 27 augustus is dit ook niet meer mogelijk via een Playstation Vita. Vanaf dat moment kan je de digitale winkel wel nog openen om reeds aangekochte games, DLC en andere media te downloaden. Indien je nog een bedrag hebt open staan in  de digitale winkelrekken kan je deze uitgeven aan Playstation 4 en Playstation 5 titels. Indien je niet in het bezit bent van één van de twee komt er binnenkort een mogelijkheid om het bedrag uit te keren.

Je kunt ook nog steeds gamecodes en Playstation Plus codes verzilveren via de Store op Playstation 3 en Vita. Portemonnee-codes zijn niet meer in te leveren via de oude digitale winkels. In-game aankopen zijn ook niet meer mogelijk.

Door te navigeren naar de downloadlijst op de specifieke console kan je eerder aangekochte titels opnieuw downloaden.

Vorige week verschenen de geruchten al omtrent de sluiting van de Playstation Store op de oude consoles van Sony. Afgelopen weekend verdween de webversie al van de oude winkel al zodat je niet meer via een browser PS3, Vita of PSP games kon kopen. Tot op heden is er nog geen alternatief aangekondigd door Sony. Dit betekent dat je nog een aantal maanden hebt om je digitale bibliotheek uit te breiden.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation