23 april 2024

Metroid: Dread is een gloednieuwe 2D Metroid

Metroid Dread

Tijdens de E3 Nintendo Direct van 15 juni kondigt Nintendo een gloednieuwe Metroid game aan. Het is de eerste 2D Metroid game in bijna 20 jaar. Samus Returns was namelijk al een remake van het tweede deel.

In 2017 verscheen Metroid: Samus Returns op de Nintendo 3DS. Het is een remake van Metroid 2 die verscheen op de Nintendo Game Boy. Vier jaar na de release van de laatste 2D Metroid, verschijnt er een nieuwe 2D game binnen de populaire Nintendo shooter franchise.

Zodra de game verschijnt is er ook een Amiibo bundel beschikbaar met de Samus en één van de nieuwe monsters uit de game. Metroid Dread laat niet lang meer op zich wachten. 8 oktober verschijnt de game exclusief op Nintendo Switch.

Het is geen Metroid Prime 4, maar Nintendo laat tijdens de E3 presentatie weten dat ze hard aan het werk zijn met de game. Kijk jij er naar om op aan de slag te gaan met Metroid Dread? Of toch liever eerst Prime 4?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →