Background

De Mana-serie is vandaag 30 jaar oud

Echoes of Mana

De aller eerste Mana-game is vandaag 30 jaar oud. Square Enix vierde onlangs de verjaardag via een livestream waarin ze een aantal nieuwtjes hadden. Er zijn in ieder geval twee nieuwe games in de maak.

Seiken Densetsu, bekend als Mystic Quest in het westen verscheen in Japan op 28 juni 1981. De serie begon als een onderdeel van de Final Fantasy franchise maar groeide al snel tot een op zich staande serie. Veel van de games binnen deze franchise verschenen enkel in Japan, maar in het westen is de serie steeds populairder geworden.

Zo kregen we titels als Secret of Mana en recent nog een remake van Trials of Mana. Deze game verscheen oorspronkelijk alleen in Japan als Seiken Densetsu 3 in 1995. Vorige week verscheen de Legend of Mana remaster. Een zeer unieke JRPG, zeker voor zijn tijd. Niet veel later volgde de livestream van Square Enix om de dertigste verjaardag van de serie te vieren.

Eén van de aankondigingen uit de livestream is Echoes of Mana, een Free-To-Play Action RPG in ontwikkeling voor smartphones. De game staat gepland voor een wereldwijde release in 2022.

Er is ook een anime in ontwikkeling die zich focust op de Legend of Mana titel. Het nieuws waar de meeste fans op hebben gewacht is natuurlijk een gloednieuwe game voor console. Geen zorgen zegt de ontwikkelaar in de livestream. Er is namelijk een gloednieuwe game in ontwikkeling voor de console, maar deze werd niet getoond. Helaas is het nog niet zo ver in ontwikkeling om de officiële aankondiging te doen.

Square Enix houdt van de mobiele games. Eerder zagen we al dat er een hele reeks aan Final Fantasy titels onderweg zijn naar de smartphone. Binnenkort zien we ook een Nier game op mobiel en volgend jaar dus ook Echoes of Mana.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation