19 april 2024

Fanatec aan de slag met racing gear voor Gran Turismo

Gran Turismo Fanatec

Polyphony Digital en Fanatec slaan de handen ineen om een betere sim-racing toekomst te bouwen. Polyphony doet dit uiteraard door nieuwe Gran Turismo titels te ontwikkelen voor Playstation. Fanatec gaat aam de slag met officiële racing gear voor de Gran Turismo titels.

Alle Playstation 5 spelers kunnen het beamen, de haptic feedback is niet zomaar een gimmick. De technologie in de controller is revolutionair en voegt een hele nieuwe dimensie toe aan je speelwereld. Fanatec, bekend van sim-racing randapparatuur gaat aan de slag om officiële Gran Turismo racing gear te maken. Deze nieuwe sturen en wie weet wat nog meer komen gepaard met een nieuwe technologie.

De Advanced Force-feedback technologie richt zich er op om de verschillen tussen sim-racing en racen in de echte wereld nóg kleiner te maken. Kazunori Yamauchi, Producent van de Gran Turismo spellenreeks is in ieder geval zeer enthousiast over de samenwerking.

“Fanatec has been on the leading edge of simulation hardware technology for many years. While the quality and performance of their products are impressive, it’s their desire to innovate in motorsports that resonates with us the most. Polyphony Digital and Fanatec share this same spirit and long-term ambition, and I’m very excited about what we can create together.”

Er zijn verder geen specifieke details onthuld. Wél is er al een afbeelding gelekt van de doos waar het stuur in verpakt zit. Op de doos zien we hoe het stuur er uit ziet en zien we onder andere het ‘GT’ logo op het midden van het stuur. Op de doos Staat Fanatec en zien we dat het stuur compatibel is met zowel Playstation 5 als Playstation 4.

Kijk jij, na het bekendmaken van de samenwerking met Fanatec, nog meer uit naar Gran Turismo op PS4 en PS5? Ga jij jouw playseat set-up bijwerken met zo’n Gran Turismo stuurtje?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →