Background

Wat doet Windows 11 voor gamers?

Windows 11 Logo

Gister begon de eerste golf aan Windows 11 patches binnen te komen voor geselecteerde laptopmodellen. Microsoft zal over de komende maanden alle compatible modellen notificaties sturen dat ze kunnen updaten. Wat houd dit in als gamer?

Microsoft sprak in meerdere blogposts over een aantal nieuwe features en misschien wel de meest toegankelijke Windows versie voor de gamers. Dit zijn voornamelijk twee grote features, DirectStorage en Auto HDR! Dit is wat deze twee features doen:

Auto HDR

Eigenlijk spreekt hier de benaming voor zichzelf. Deze feature zal games automatisch op de juiste HDR zetten. Niet iedere game op de planeet krijgt deze feature, maar de meesten zullen hier wel toegankelijk voor zijn. Dit geldt voornamelijk voor games die op DirectX 11 en 12 lopen. Uiteraard geldt het alleen voor games die sowieso al HDR ondersteunen.

DirectStorage

Deze feature kennen we eigenlijk al van de nieuwe Xbox Series consoles. DirectStorage zorgt voor betere laadtijden in games die hier gebruik van kunnen maken. Je zal echt een NVMe SSD en een DirectX 12 GPU in je kast moeten hebben hangen om hier gebruik van te kunnen maken.

Ook de Xbox App en Game Pass toegankelijkheid zal makkelijker worden gemaakt voor de gamers. Game Pass zal ingebouwd worden in de Xbox App op een veel toegankelijkere manier. Ditzelfde geldt voor de Xbox Cloud Gaming features! Wil jij weten of je Windows 11 al kan downloaden?

  • Check dan even of je overal een back-up van hebt gemaakt
  • Ga naar je instellingen > Beveiliging & Updates > Windows Update
  • Hier krijgt je te zien of jouw PC of laptop compatible is
  • Ook krijgt je hier te zien of jouw PC of laptop op dit moment Windows 11 kan verkrijgen
  • Niet? Nog even geduld dus!
  • Wel? Let’s go!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation