Background

Call of Duty blijft voorlopig nog op PlayStation

CoD Vanguard

Phil Spencer verschaft enige duidelijkheid over de toekomst van de Call of Duty franchise op PlayStation. Spencer geeft aan de huidige afspraken door te laten gaan en streeft er naar om Call of Duty op de PlayStation te houden.

Met het bericht over de overname van Activision door Microsoft kwamen veel vragen. Onder andere over de jaarlijkse Call of Duty titels. Gaan we deze games nog steeds zien op PlayStation? Voorlopig in ieder geval wel als we Spencer moeten geloven. Zeker omdat PlayStation en Activision voor een aantal jaar een deal hebben gesloten waardoor PlayStation spelers exclusieve content krijgen in Call of Duty.

Of PlayStation nog steeds Call of Duty games mag ontvangen na de looptijd van de deal is niet zeker, maar wel aannemelijk. Call of Duty is op dit moment meer dan een jaarlijkse release. Alle titels binnen de franchise sinds Modern Warfare (2019) dingen mee in de verbonden Free-To-Play shooter Warzone. Tot nu toe in de vorm van personageskins, wapens en maps die het thema van de meest recente game uitstralen. Door PlayStation geen nieuwe Call of Duty meer te geven betekent het dus dat dit platform ook alle vooruitgang mist in Warzone, waardoor er twee versies onderhouden moeten worden. Klinkt niet heel erg logisch.

Aan de andere kant klinkt het niet geheel logisch om jouw spellen aan te bieden op de console van de competitie. Xbox consoles verkopen is nog steeds een doel van Microsoft. Nieuwe spelers lok je met aantrekkelijke games. En Call of Duty is weldegelijk een heel erg aantrekkelijke game voor een hele grote groep spelers. Er gaan dus zeker weten exclusieve titels verschijnen van Activision ontwikkelaars enkel en alleen op Xbox platformen. Maar content uit het verleden wordt niet met terugwerkende kracht exclusief. Dat gaat niet. Daarom wordt het ook een uitdaging om de toekomst van Call of Duty op dit moment te bepalen. Wie weet krijgt de franchise wel een hele grote schop onder zijn kont. Het schijnt namelijk zo te zijn dat medewerkers met een hoge functie bij Activision nu vragen om Call of Duty geen jaarlijkse release meer te maken.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation