Background

PlayStation neemt Bungie over

Bungie x Playstation

Van Xbox, naar Activision, naar onafhankelijke publisher en uiteindelijk naar Sony. Bungie zal in de toekomst opereren als PlayStation Studio. Destiny 2 blijft beschikbaar op alle platformen. Dit geldt ook voor de aanstaande uitbreidingen.

Het nieuws volgt een week na de bekendmaking van de overname van Activision door Microsoft. Bungie blijft bij de overname de volledige vrijheid behouden als het gaat om de ontwikkeling van hun games. De voornaamste verandering die je zult zien is het vrijgekomen budget. Bungie is per direct begonnen met het werven van nieuw personeel. Sony heeft ongeveer 3,6 miljard dollar betaald voor de ontwikkelstudio.

Destiny 2 blijft in ieder geval beschikbaar op alle platformen. De tweet van Bungie vermeld ook dat de game wellicht verschijnt op nog meer platformen. Bungie blijft daarnaast ook volledig onafhankelijk als het draait op de Destiny franchise. De kans is dus zeer aannemelijk dat de vervolgdelen van Destiny ook verschijnen op Xbox, PC en Streamingdiensten zoals Google’s Stadia.

Waarschijnlijk heeft Bungie ook nog een andere game in ontwikkeling die exclusief verschijnt op de Sony platformen.

In handen van Microsoft ontwikkelde Bungie de Halo franchise. In samenwerking met Activision ontstond de Destiny franchise. Wat gaan we zien nu ze de samenwerking aangaat met PlayStation? Onlangs vierde de Destiny ontwikkelaar hun dertigste verjaardag in onder andere Destiny 2. Dit ging gepaard met een evenement een nieuwe Dungeon. En zo zat deze in elkaar!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation