30 november 2023

PlayStation neemt Bungie over

Bungie x Playstation

Van Xbox, naar Activision, naar onafhankelijke publisher en uiteindelijk naar Sony. Bungie zal in de toekomst opereren als PlayStation Studio. Destiny 2 blijft beschikbaar op alle platformen. Dit geldt ook voor de aanstaande uitbreidingen.

Het nieuws volgt een week na de bekendmaking van de overname van Activision door Microsoft. Bungie blijft bij de overname de volledige vrijheid behouden als het gaat om de ontwikkeling van hun games. De voornaamste verandering die je zult zien is het vrijgekomen budget. Bungie is per direct begonnen met het werven van nieuw personeel. Sony heeft ongeveer 3,6 miljard dollar betaald voor de ontwikkelstudio.

Destiny 2 blijft in ieder geval beschikbaar op alle platformen. De tweet van Bungie vermeld ook dat de game wellicht verschijnt op nog meer platformen. Bungie blijft daarnaast ook volledig onafhankelijk als het draait op de Destiny franchise. De kans is dus zeer aannemelijk dat de vervolgdelen van Destiny ook verschijnen op Xbox, PC en Streamingdiensten zoals Google’s Stadia.

Waarschijnlijk heeft Bungie ook nog een andere game in ontwikkeling die exclusief verschijnt op de Sony platformen.

In handen van Microsoft ontwikkelde Bungie de Halo franchise. In samenwerking met Activision ontstond de Destiny franchise. Wat gaan we zien nu ze de samenwerking aangaat met PlayStation? Onlangs vierde de Destiny ontwikkelaar hun dertigste verjaardag in onder andere Destiny 2. Dit ging gepaard met een evenement een nieuwe Dungeon. En zo zat deze in elkaar!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →