19 april 2024

Een nieuwe The Witcher game is in ontwikkeling bij CDPR

The Witcher - A New Sage Begins

“A New Saga begins” zo luidt de aankondiging van de volgende The Witcher game.

CD Project Red, wellicht het meest bekend van hun The Witcher games heeft tegenwoordig een mindere naam sinds het debacle dat Cyberpunk 2077 heet. Ze zijn al lang bezig om het vertrouwen van gamers terug te winnen door het uitbrengen van updates aan 2077, een next-gen versie van The Witcher 3 en een nieuwe titel binnen de franchise.

Een onverwachte wending is dat CD Project Red een nauwe samenwerking is aangegaan met EPIC games. De volgende game zal daarom ook ontwikkeld worden op Unreal Engine 5, voorheen werden alle CDPR games gemaakt op hun eigen RED Engine.

This is an exciting moment as we’re moving from REDengine to Unreal Engine 5, beginning a multi-year strategic partnership with Epic Games. It covers not only licensing, but technical development of Unreal Engine 5, as well as potential future versions of Unreal Engine, where relevant. We’ll closely collaborate with Epic Games’ developers with the primary goal being to help tailor the engine for open-world experiences.

– CD Project RED

Voor welke platformen de game uit komt is nog niet bekend, het zal waarschijnlijk om een next-gen titel gaan aangezien de focus op Unreal Engine 5 ligt. Verder is er nog niks bekend over een releasedatum. Zal het CD Project Red lukken om de harten van gamers weer terug te winnen?

The Witcher - A New Saga Begins
The Witcher – A New Saga Begins

 

 

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →