Background

Nieuwe Tomb Raider zal lopen op Unreal Engine 5

Tomb Raider Lara Croft

Het is nu toch écht een feit; Crystal Dynamics werkt aan een nieuwe Tomb Raider. De nieuwste entry in deze franchise zal gemaakt worden in Unreal Engine 5. Dit zat volgens de ontwikkelaar zorgen voor ”next-level storytelling and gameplay experiences.”

De ontwikkeling van deze nieuwe Tomb Raider is pas begonnen, zegt Crystal Dynamics. Het zal dus nog wel even duren voordat we iets van gameplay gaan zien. Wel is de ontwikkelaar zeker van een next-gen ervaring met een betere dynamiek in gameplay en storytelling. De laatste titel uit de franchise, Shadow of the Tomb Raider, werd ontwikkeld door Eidos Montreal. Dit deel was het eind van een trilogie, dus waar het verhaal precies naartoe gaat moet nog blijken.

Momenteel werken er tientallen ontwikkelaars in Unreal Engine 5, van Ninja Theory tot en met Obsidian. Er komen een boel games aan in ieder geval en Tomb Raider is daar de nieuwste aankondiging in. Eén van de redenen dat Crystal Dynamics zo vroeg al aankondigt dat een nieuwe titel onderweg is, is omdat zij nog zoeken naar verscheidene soorten personeelsleden die kunnen helpen met het realiseren van de eerste next-gen Tomb Raider.

Wat de nieuwe Lara Croft titel gaat worden is dus nog niet zeker, zodra hier meer informatie over verschijnt, dan horen jullie het bij ons! Worden jullie al enthousiast van een nieuwe titel in deze welbekende franchise, of juist helemaal niet? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation