Background

Max Payne 1 en 2 krijgen remakes!

Max Payne

Rockstar en Remedy slaan weer de handen ineen. De games Max Payne en Max Payne 2 krijgen de remake treatment.

Remedy Entertainment de studio die zijn thuisbasis heeft in het mooie Espoo in Finland, is de laatste paar jaren goed op weg. Met titels zoals Control, Alan Wake (Remastered) en Quantum Break zou je bijna vergeten dat de studio zijn oorsprong heeft te danken aan de Max Payne franchise.

Na de aankondiging dat Remedy werkt aan Alan Wake 2 keert Remedy dus ook terug naar de wereld van Max. De IP is oorspronkelijk gecreëerd door Remedy, waarna het is overgenomen door Rockstar die in 2012 een 3de deel in de reeks uit bracht. Via een blogpost heeft Remedy Entertainment laten weten de samenwerking aan te gaan met Rockstar. Rockstar zal de development betalen waarna Remedy een royalty agreement krijgt zodra alle kosten die Rockstar gemaakt heeft terug verdient zijn.

“We were thrilled when our long-time friends at Remedy approached us about remaking the original Max Payne games. We are massive fans of the work the Remedy team has created over the years, and we can’t wait to play these new versions.

– Sam Houser, Oprichter van Rockstar Games

De remakes moeten uit gaan komen op de huidige generaties consoles (PlayStation 5, Xbox Series S/X en PC). De gamee en zal gecreëerd worden op Remedy zijn eigen Northlight-engine. Het zal een compleet pakket worden met beide remakes. De developement heeft een budget die vergelijkbaar is met andere AAA producties van de studio. De remakes zitten in de concept development stage.

Worden jullie al enthousiast van nieuwe remakes in deze welbekende franchise, of juist helemaal niet? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation