25 mei 2024

De nieuwste God of War Ragnarök trailer toont meer story details

God of War Ragnarök Thumbnail

God of War Ragnarök is bij menig gamer de meest verwachte game van het jaar, en dat is niet gek na het mega succes van God of War (4) die in 2018 uit kwam! Veel nieuwe informatie over Ragnarök is schaars maar daar bracht de State of Play van gister verandering in!

De laatste State of Play zat vol met verassingen echter bleef het vooraf aan de show nog onzeker of God of War Ragnarök überhaupt getoond zou gaan worden. Niets was minder waar en Santa Monica Studios toonde een trailer die niet alleen visueel maar ook inhoudelijk een veel beter beeld geeft over wat we mogen verwachten van de game.

In God of War Ragnarök ga je het gevecht aan met de legendarische Thor
In God of War Ragnarök ga je het gevecht aan met de legendarische Thor
Het verhaal

Het verhaal van God of War Ragnarök speelt zich af na de gebeurtenissen van God of War (4). We zien Atreus die duidelijk een paar jaar ouder is geworden. De trailer begint met Atreus die uitspreekt dat iedereen geheimen heeft maar dat het hebben van geheimen soms de enige manier is hoe dat we de mensen om ons heen kunnen beschermen. In de trailer zien we een hoop nieuwe “realms” uit het Noorse Pantheon langs komen, de game belooft hiermee een nog grotere variatie aan werelden te gaan bieden. God of War zou natuurlijk niks zijn zonder andere goden die zowel met ons als tegen ons werken. Een van die goden is Tyr die in het vorige deel bekend stond als een liefdevolle God van de Oorlog en hij trekt Kratos daarom ook direct in twijfel bij hun eerst ontmoeting.

Tyr is blijkt een hele unieke God van de Oorlog te zijn
Tyr blijkt een hele unieke God van de Oorlog te zijn

Kratos zal dit deel meer op zijn zoon moeten vertrouwen dan ooit tevoren. De trailer toont hiermee een nieuwe en zachtere kant die we voorheen niet vaak zien bij Kratos de oude brute Griekse god. De band tussen zijn zoon en hem zal op de proef gesteld worden aangezien ze niet alleen oog in oog met Freya en Thor komen te staan maar met nog veel meer goden uit het Noorse Pantheon om nog niet te spreken over het legio aan nieuwe monsters dat is toegevoegd aan het vervolg. Niet alle monsters zijn slecht en ze kunnen ook aan jou kant staan. De trailer eindigt namelijk met Atreus die een pijl afvuurt op de maan, waarna Skoll erachteraan gaat om deze te verslinden. Wanneer de maan is verslonden betekent dat het begin van Ragnarök de verwachte oorlog die het einde zal betekenen voor de Noorse goden en waarna de wereld erna opnieuw herboren zal worden, althans in de oude saga’s. De kans is groot dat de game hier een eigen draai aan zal geven.

Skoll en Hati zijn de kleinzonen van Loki, hoe zal dit in de game zijn?
Skoll en Hati zijn de kleinzonen van Loki, hoe zal dit in de game zijn?
Een unieke controller gebaseerd op God of War Ragnarök

De trailer was echter niet het enige nieuws dat we kregen, er werd ook direct een unieke controller aangekondigd die helemaal in de stijl van Ragnarök is ontworpen. De controller heeft een blauw met witte uitstraling en op het touchpad worden zowel een wolf (Atreus) en beer (Kratos) afgebeeld. Het betreft een limited editie en zal tegelijkertijd met de game te verkrijgen zijn.

De trailers en gameplay

Veel nieuwe informatie krijgen we niet over de gameplay echter geven een paar video’s van GameInformer meer informatie! Voor jouw eigen gemak heb ik alle videos hier voor je verzameld:

De release van God of War Ragnarök komt steeds dichterbij en tussen nu en de releasedatum van 09-11-2022 zullen we hoogstwaarschijnlijk nog meer te zien krijgen. De game wordt gereleased op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5. De PlayStation 5 versie zal unieke functies zoals betere graphics en haptic feedback bevatten.

Is God of War Ragnarök ook jouw meest geanticipeerde game van het jaar? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

 

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →