Background

DualSense Edge kost je bijna een halve PlayStation 5

DualSense Edge

De PlayStation 5 Pro controller met de officiële naam: DualSense Edge verschijnt begin volgend jaar. Pre-orders worden over een week aangenomen. Vandaag komen we achter de release datum en de nogal vrij hoge prijs van de robuuste controller.

Vanaf 26 januari 2023 is de DualSense Edge wereldwijd verkrijgbaar. De hevig aanpasbare draadloze controller voor je PlayStation 5 verschijnt met een prijskaartje van €239,99. Het is een robuuste controller met verwisselbare onderdelen, waaronder volledige stick-modules. De knopjes aan de achterkant keren terug. Sony experimenteerde hier als eerste mee met de Back-Button Attachment voor de PlayStation 4’s DualShock 4. Deze probeerde we ruim 2,5 jaar geleden al uit! De triggers zijn aan te passen zodat ze sneller, of juist minder snel reageren. Verder is alles in te stellen. Zoals de gevoeligheid van de sticks, het beheren van profielen en zelfs een USB-kabel die zich vastgrijpt aan de controller zodat deze niet los schiet als je ‘m te ver van de console wilt trekken. Check een hele overview van de features in onderstaande video!

De volledige set komt in een draagbaar tasje met een ingebouwde oplaadmodule, vergelijkbaar met de Elite Controller van Xbox. In het tasje vind je verder ook nog de verwisselbare sticks, back buttons, kabel en kabelslot. De verwisselbare stick-modules worden exclusief verkocht.

Uiteraard mag je verder dezelfde features verwachten die ook gehuist worden in de standaard DualSense controller. Haptische feedback en adaptieve triggers blijven zelfs met al deze aanpasbare features een kern van de beleving met de Edge Controller.

De controller is vanaf 25 oktober vooruit te bestellen via PlayStation’s eigen winkel. Dit geldt voor de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Overige landen kunnen de controller pas vanaf 26 januari 2023 bestellen. Overige retailers krijgen de controller pas vanaf 23 februari 2023 in de verkoop.

Wij Nederlanders hebben dus geluk! Sta jij volgende week al in de digitale rij? Klik hier om naar de Direct.Playstation.com website te gaan om volgende week je controller te bestellen!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation