24 februari 2024

PlayStation onthult Project Q: een nieuwe stap in handheld gaming

Project Q Thumb
Sony heeft officieel een nieuw apparaat aangekondigd, PlayStation Project Q genaamd, tijdens zijn PlayStation Showcase. Project Q is een speciaal mobiel gamingapparaat dat gebruik maakt van Sony’s Remote Play-functie om games van de PlayStation 5 via Wi-Fi te streamen.

Het apparaat, dat later dit jaar zal worden gelanceerd, is ontworpen voor gamers die hun spelervaring willen voortzetten, zelfs wanneer ze niet in de buurt van hun tv zijn. Project Q heeft een levendig 8-inch LCD-scherm dat beelden tot 1080p resolutie bij 60fps kan weergeven, waardoor scherpe beelden en soepele gameplay mogelijk zijn.

Alle knoppen en functies van de DualSense draadloze controller, inclusief adaptieve triggers en haptische feedback, zijn opgenomen in het apparaat. De mogelijkheid om games te streamen via PlayStation Plus Extra en Premium wordt ook ondersteund.

Het is belangrijk op te merken dat Project Q geen volledige handheld console is zoals de PlayStation Vita, maar eerder een apparaat dat specifiek gericht is op streaming en Remote Play. Meer details over de prijs en exacte releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt​​.

ProjectQ Thumbnail
Project Q samen met de PlayStation 5

Ben jij al enthousiast bij het feit dat er een PlayStation handheld zijn terugkeer maakt, of juist helemaal niet? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden!

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →