19 mei 2024

Nieuwe Nintendo console in handen van ontwikkelaars!

Nintendo Switch AC

De opvolger van de Nintendo Switch is in handen van ontwikkelaars. Enkele bronnen weten te melden aan VGC dat de ontwikkeling voor de next-gen Nintendo console officieel begonnen is. Daarmee hebben we ook de eerste details op een rijtje.

VGC laat weten dat enkele bronnen hebben gemeld dat key-partners van Nintendo de nieuwe console al hebben ontvangen in de vorm van een Development Kit. Deze Development Kit is bedoeld voor de ontwikkelaars om de functionaliteiten en kracht van de console te testen voor hun aanstaande games. De Development Kit ziet er meestal heel anders uit dan de console die op de markt verschijnt.

Nintendo mikt op de tweede helft van 2024

De nieuwe console van Nintendo moet in de tweede helft van 2024 verschijnen voor de consument. Het lijkt er op dat de release van de console iets naar achter is geschoven om er zoveel mogelijk beschikbaar te hebben vanaf dag één. Nintendo wilt het fiasco van de PlayStation 5 en Xbox Series X beschikbaarheid voorkomen.

De nieuwe console moet een opvolger worden voor de Nintendo Switch. Nintendo wilt de huidige meer dan 100 miljoen spelers soepeltjes mee laten gaan naar de volgende generatie door backwards compatibiliteit te ondersteunen. Dit betekent dat je straks je Nintendo Switch games ook kunt spelen op de nieuwe console. Dit betekent uiteraard ook dat de nieuwe console óók fysieke games in de vorm van cartridges ondersteund.

De berichten lijken aan te geven dat de nieuwe console wordt verscheept met een LCD scherm om de kosten terug te dringen. In plaats van een beter scherm heeft de nieuwe console meer opslag om grotere en grafisch indrukwekkendere games te ondersteunen.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →