14 april 2024

Helldivers 2: Een multiplayer match in actie

Helldivers 2 Tumb

Het langverwachte vervolg op de populaire game Helldivers, toont eindelijk multiplayer gameplay. Tijdens het recente PlayStation State of Play-evenement onthulde Sony niet alleen een gloednieuwe trailer voor Helldivers 2, maar ook de officiële releasedatum. Heel lang zal je niet hoeven wachten, want de game zal op 8 februari 2024 worden gelanceerd

Het originele Helldivers spel, dat meer dan acht jaar geleden werd uitgebracht, bood spelers een top-down perspectief waarin ze buitenaardse vijanden moesten verslaan. Het vervolg belooft echter een frisse draai aan de gameplay te geven. In plaats van het top-down perspectief, zal Helldivers 2 een third-person shooter zijn. De nieuwe benadering van de gameplay is een gedurfde zet van de ontwikkelaars, maar het lijkt erop dat ze vastbesloten zijn om de essentie van wat Helldivers zo speciaal maakte, te behouden. De trailer toont een reeks intense gevechten tegen buitenaardse wezens, met een scala aan wapens en tactieken tot de beschikking van de speler.

Voor degenen die niet bekend zijn met de Helldivers-franchise, het is een coöperatieve multiplayer shooter waarin spelers samenwerken om vijandelijke buitenaardse rassen te verslaan en de mensheid te redden. De games staan bekend om hun uitdagende gameplay, humor en de noodzaak voor spelers om samen te werken om te overleven.

Met de aankondiging van Helldivers 2 lijkt het erop dat fans van de serie niet teleurgesteld zullen worden. De nieuwe third-person perspectief, gecombineerd met de vertrouwde gameplay-elementen, belooft een spannende en vernieuwende ervaring te bieden.

Helldivers 2 is zonder twijfel een van de meest geanticipeerde game-releases van 2024. Met zijn vernieuwde gameplay en de belofte van nog meer intense actie, staat het spel klaar om zowel oude fans van de serie als nieuwe spelers te boeien. Terwijl we wachten op de officiële release, kunnen we alleen maar speculeren over de avonturen en uitdagingen die ons te wachten staan in deze spannende nieuwe toevoeging aan de Helldivers-franchise.

Kijk jij er al uit om deze game online te beleven? Deel je mening met ons op Facebook of in de reacties hieronder. 

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →