29 mei 2024

UPDATE: Grand Theft Auto VI wordt deze week aangekondigd

Grand Theft Auto VI

UPDATE: Sam Houser, oprichter van Rockstar Games, verbreekt de stilte.

“Next month marks the 25th anniversary of Rockstar Games.

Thanks to the incredible support of our players worldwide, we have had the opportunity to create games we are truly passionate about — without you, none of this would be possible, and we are so grateful to all of you for sharing this journey with us.

In 1998, Rockstar Games was founded on the idea that video games could come to be as essential to culture as any other form of entertainment, and we hope that we have created games you love in our efforts to be part of that evolution.

We are very excited to let you know that in early December, we will release the first trailer for the next Grand Theft Auto. We look forward to many more years of sharing these experiences with all of you.”

De aankondiging van Grand Theft Auto VI laat niet lang meer op zich wachten. Sterker nog: Volgens Jason Schreier van Bloomberg vindt de aankondiging van Rockstar Games deze week nog plaats na een kleine vertraging na oktober.

Oorspronkelijk gepland voor afgelopen oktober (Rocktober) zal Rockstar Games deze week nog Grand Theft Auto VI onthullen. Dat is tenminste als we Bloomberg mogen geloven (die het meestal wel aan het rechte eind hebben). Verschillende bronnen melden aan Bloomberg dat ze te horen hebben gekregen dat Rockstar Games de langverwachte titel deze week nog bekend maakt aan de wereld.

Onlangs werd Grand Theft Auto V maar liefst 10 jaar oud. De game gaat al drie console generaties mee, maar gelukkig hoeven we geen GTA V Remastered meer te zien op de PlayStation 6 en Xbox Series Next. Grand Theft Auto VI komt er aan en na de aankondiging deze week mogen we volgende maand, tijdens de 25e verjaardag van Rockstar een trailer verwachten van de nieuwe Grand Theft Auto game.

Of het hele verhaaltje klopt moeten we deze week nog maar gaan ervaren. Eerder verschenen al geruchten omtrent een GTA VI aankondiging, maar tot nu toe hebben we nog niks gezien. Vanavond heeft Take Two Interactive (moederbedrijf van Rockstar Games) een call met investeerders. Mogelijk zien we vlak daarvoor of daarna nog een onthulling van de nieuwe titel.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →